Ivan Kostić: Šta Aleksandar Vučić danas traži u Moldaviji, u Kišinjevu, što šalje poruke srpskoj javnosti da će pregovarati sa Šolcom i Makronom 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Poslanik pokreta Dveri Ivan Kostić izjavio je danas da je delegacija tog pokreta u sredu posetila Kosovo i Metohiju i da je njihov glavni utisak da narod sve više gubi poverenje u aktuelnu vlast Srpske napredne stranke i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Glavna poruka koju danas šaljemo je da je politika aktuelne vlasti, počevši od Briselskog sporazuma do francusko-nemačkog ultimatuma apsolutno pogrešna i ništa dobro nije donela Srbima na Kosovu i Metohiji“, rekao je Kostić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je rekao da su juče u Leposaviću videli ogromno nezadovoljstvo naroda prema predstavnicima Srpske liste i dodao da narod vidi da stvari ne idu dobrim tokom i više nema poverenje u aktuelnu vlast u Srbiji.

„Ono što sam zaključio iz razgovora sa ljudima sa severa Kosova i Metohije, iz Leposavića, jeste da postoji osnovana sumnja da je ovo dogovor između predstavnika Kvinte, Kurtija i Aleksandra Vučića i da je sever Kosova predat u ruke NATO paktu i pripadnicma Kfora“, rekao je Kostić.

On je rekao da pokret Dveri insistira da se održi sednica Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji i da se pregovori vrate u Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija i naveo da narod na Kosovu očekuje pomoć Rusije.

Kostić je rekao i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Moldaviji gde je na vlasti pro-NATO vlada koja daje zapaljujuće izjave u vezi sukoba u Ukrajini.

„Šta Aleksandar Vučić danas traži u Moldaviji, u Kišinjevu, što šalje poruke srpskoj javnosti da će pregovarati sa Šolcom i Makronom danas u Kišinjevu kad znamo šta Šolc i Makron očekuju od Srbije?“, pitao je Kostić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari