Ivanji: Kosovo rešeno 1999.

Ostavite komentar


  1. Kosovo nije rešeno 1999 niti 2008 već se sada rešava. Srbija je izgubila mogućnost da lako reši taj problem upravo 1999 i 2008 ali zato sada porpavlja stanje. Jedna po jedna zemlja povlače priznanje i to je dokaz da se ide u pravom smeru.

  2. Da li je rešeno? Da je rešeno ne bi Srbija danas trpela nove pritiske u vezi sa statusom Kosova.

  3. Pa sada treba da vidite koliko je tesko pregovarati o necemu za sta se od 1999. smatra da je dato

  4. Tako je. Klinton i Ber su stavili tačku na pitanje Kosova. 2000godine, kada je DSS preuzela vlast, nisu se baš preterano uključivali u tu problematiku, Tadić i Jeremić su pametnim potezima još uvek mogli nešto da postignu, ali oni nikako ničim nisu želeli da ugroze svoje dobre pozicije. 2008. Kosovo je i zvanično postalo nezavisno. Sada je naravno Vučić kriv. To potenciraju pravci krivci, da bi svoju grešku pripisali drugome. Treba zahtevati da se javno iznese sve što su Tadić i Jeremić u OUN činili ili ne činili po pitanju Kosova.

  5. Pitanje Kosova još nije rešeno i Srbija se bori da zadrži što više može, zato nikada neće priznati nezavisno Kosovo.

  6. Civilizovani svet se mrštio još davno, dok je trajao aparthejd na Kosovu, a pitanje Kosova za Zapad je bilo rešeno onog časa kad su shvatili da se srbija sprema da počini još jedan genocid, ovaj put na Kosovu. Onog časa kad je prvi NATO avion uzletio iz Aviana i krenuo na srbiju, pitanje Kosova je bilo rešeno.

    1. Cenim da imas negde oko 12, 13 godina te otuda ovo recitovanje par izlizanih propagandistickih fraza koje su bile prevazidjene jos tamo negde krajem proslog veka i koje su bile namenjene americkim hillbilly-sima kod kojih prolaze samo tumacenja koja ne opterecuju mozak.

  7. Diplomatija je proces dogovaranja i pregovaranja, a ne nametanja resenja pritiscima i silom.

  8. Kosovo jeste reseno jos 1999 ali treba da se trazi da se rezolucija 1244 postuje koliko je to moguce.

  9. Ne moze Srbija da se bori sama protiv najace sile na svetu to je dokazano 1999 kada su nas bombardovali neopravdano i tada su resili da zauzmu teritoriju Kosova.

  10. Nista nije reseno…srbija nebi trpela pritisak da je gotovo…Borba za pravdu.

Ostavite komentar


Politika

Šta studenti misle o izborima i bojkotu? (VIDEO) 6

Šta studenti misle o izborima i bojkotu? (VIDEO)

Nakon 17. decembra, borbi za fer i poštene izbore pridružili su se i studenti - bitku za slobodne izbore vodili su od Beograda do Brisela, a mnogi su zbog aktivizma završili i iza rešetaka. O tome koja će uloga studenata biti na beogradskim i lokalnim izborima, da li je bojkot dobra ideja i kako nastaviti borbu, za N1 govore studenti Pavle Cicvarić, Emilija Milenković i Mila Pajić, koji su bili "u prvim redovima borbe".

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.