Ivanović: Bolnica u Severnoj Mitrovici funkcioniše, ali zalihe kiseonika sve manje 1(arhiva) Foto: EPA/Djordje Savic

Na sednici kriznog štaba koja je danas održana u sevenoj Mitrovici rečeno je da sve službe u gradu funkcionišu normalno, snadbevenost osnovnim životnim namirnicama je dobra, jer zaliha robe još ima.

Inače, Kosovo i Albanija dogovorili su se danas da će za šest meseci ujediniti carine, smanjiti carinske tarife i ukinuti roming tarife, što su neke od odluka iz devet sporazuma postignutih na zajedničkom sastanku kosovske i albanske vlade u Peći.

Da podsetimo, vlada Albanije izjasnila se protiv odluke prištinskih vlasti da poveća porez na robu iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine (BiH) 100 odsto.

Komandant Kfora Salvatore Kouči rekao je u intervjuu za Koha Ditore da Priština nema potpun suverenitet u severnom delu zemlje i da zato i dalje postoje problemi kako ovaj region učiniti punim delom Kosova.

Sa druge strane, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović ocenio je danas kako bi Brisel mogao da „privede pameti“ Prištinu i ukaže da mere kojima su takse za robu iz Srbije povećane za 100 posto mogu da izazovu teške probleme. Kad je reč o problemima, jutros se pojavila informacija da je određena količina lekova i dnevne štampe stigla na Kosovo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari