Ivica Dačić otkazao sve sutrašnje sastanke 1Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Svi najavljeni sastanci ministra spoljnih poslova i predsednika Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića za sutra su otkazani.

To je večeras saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, a prenosi Nova.rs

Podsetimo, večeras su pojedini beogradski mediji preneli da su izbori u Srbiji mogući već u septembru, a ovo saznanje o okvirnom datumu izbora dolazi posle oštrog govora lidera stranke i predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sednici vrha SNS.

Takođe, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić poručio je posle stranačkog sastanka Socijalističkoj partiji Srbije (SPS) da je „bilo dosta sedenja socijalista na dve stolice“.

Glišić je rekao i kako SPS nastavlja „svoju praksu svakodnevnog flertovanja i udvaranja ljudima iz opozicije“.

„Obaveštavam ih da je SNS spremna danas da ide u opoziciju, ali da bude deo političkog mešetarenje neće nikada“, naveo je Glišić u pisanoj izjavi.

Ministar prosvete i funkcioner Socijalističke partije Srbije Branko Ružić rekao je ranije večeras da ne vidi utemeljenje u kritikama da SPS flertuje sa opozicijom, koje su na račun njegove partije izneli lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić, i ocenio da je SPS uvek vodila državotvornu politiku.

„Ne treba podizati tenzije, država je u teškom trenutku i najlekovitije je da predsednici SNS-a i SPS-a razgovaraju na ovu temu jer mislim da ovo šteti Srbiji“, ponovio je Ružić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari