Iz kabineta predsednika Srbije posle sastanka sa Kvintom: Svaka formalna reč bila bi suvišna 1Foto: Shutterstock/Milos Dumic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa ambasadorima zemalja Kvinte – Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom delegacije Evropske unije i predstavnikom Ambasade SAD u Beogradu u zgradi Predesedništva.

Povodom ovog sastanka iz Kabineta predsednika Republike saopšteno je da neće biti nikakvog saopštenja sa sastanka.

„Svaka formalna reč bila bi suvišna“, navode u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i predsednik Izvršnog odbora Poštanske štedionice Bojan Kekić.

Petrković je u kratkoj izjavi za medije nakon sastanka kazao da će se Vučić narednih dana obratiti javnosti.

Sastanku su prisustvovali šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre, te ambasadori Francuske Pjer Košar, Italije Luka Gori, Velike Britanije Edvard Ferguson, Nemačke Anke Konrad i predstavnik Ambasade SAD u Beogradu.

Odredba Pravilnika o gotovinskim operacijama Centralne banke Kosova, koja propisuje da je evro jedino sredstvo plaćanja na Kosovu, sutra stupa na snagu.

Zamenik premijera Kosova Besnik Bisljimi izjavio je danas da će primena te odredbe početi sutra, ali da neće biti kaznenih mera, već samo informisanja građana da je evro jedino sredstvo plaćanja.

Bisljimi je rekao da je Vlada Kosova zatražila od centralne banke da stupi u kontakt s Narodnom bankom Srbije radi pronalaženja odgovarajućih mehanizama za sredstva koja dolaze iz Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari