Kako Vučić emotivno ucenjuje glasače SNS, a nisu predsednički izbori? 1Foto FoNet Ljiljana Stojanović

Ja ili oni, emotivno ucenjuje bivši predsednik SNS Aleksandar Vučić članove i simpatizere naprednjaka na predizbornim mitingu u Smederevu, i to sa mesta predsednika Srbije, iako se 17. decembra ne održavaju predsednički izbori.

Kako je rekao sada samo član SNS, on kao predsednik države ništa ne može da uradi za građane Srbije ako premijer bude iz neke druge stranke, i da u tom slučaju neće više biti predsednik, pa je pozvao građane da glasaju i „pobede sve liste Dragana Đilasa“.

„Ljudi treba da znaju kada glasaju da ne glasaju samo za listu poslanika, već za svog predsednika. Za ili protiv mene, baš kako oni kažu“, rekao je Vučić na promociji liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“.

On je rekao da na ovim izborima postoji samo dva izbora – da se glasa za predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa ili za listu „Srbija ne sme da stane“ i pozvao sve građane da izađu na izbore 17. decembra „kako bi pobedili Đilasa“.

Svesno ili nesvesno, ali samouvereno, Vučić time priznaje da je na sebe preuzeo sve poluge vlasti.

Šta na to kažu pripadnici opozicije protiv čije liste Vučić poziva da se glasa, pitali smo Miroslava Aleksića, Srđana Milivojevića i Radomira Lazovića, jednog od nosilaca, sedmog i prvog na listi „Srbija protiv nasilja, MIroslav Miki Aleksić – Marinika Tepić“.

Kako Vučić emotivno ucenjuje glasače SNS, a nisu predsednički izbori? 2
Mafijaški režim Aleksandra Vučić ne bira način da zaustavi jednog od naših najboljih novinara – Srđan Milivojević Foto: Z. S. M.

Aleksić za Danas kaže da Srbija to i želi. On veruje da će na izborima građani poslati SNS i Vučića u političku penziju odakle će moći mirno pred institucijama da odgovaraju za sva zlodela njihove decenijske mafijaške vlasti.

Milivojević za Danas kaže da će, kada koalicija „Srbija protiv nasilja# pobedi na predstojećim izborima, Aleksandar Vučić konačno biti sprečen da mafijaškim i diktatorskim načinom vršenja vlasti pravi nepopravljivu štetu na račun građana Srbije.

– Zaustaviće se besomučna pljačka, raskinuće se veze vrha vlasti i organizovanog kriminala, obuzdaće se pohlepno dizanje cena zarad provizija tajkuna bliskih režimu Vučića, a Srbija će konačno postllati slobodna zemlja – kaže on.

Kako dodaje, građani će moći da sami sebi zarade za život bez straha da će im Aleksandar Vučić to oteti i preliti u svoje džepove.

– Dobićemo institucije i državnu upravu kao servis građana koje će garantovati pre svega bezbednost i jednakostcpred zakonom. To će Aleksandru Vučiću dati dovoljno mogućnosti da se bavi sobom i da se posveti svojoj odbrani pred Specijalnim sudom zbog svega sto je uradio ivoj zemlji i njenim građanima u proteklih 11 godina – navodi Milivojević.

Kako Vučić emotivno ucenjuje glasače SNS, a nisu predsednički izbori? 3
foto FoNet Milica Vučković

Dok Lazović kaže za Danas Vučić želi da sve izbore napravi tako da sve bude skoncentrisano oko njega, da je on taj koji na njima dobija ili gubi.

– Ali poenta je da Srbija ima institucije, Narodnu skupštinu i lokalne paralmente koji bi po zakonu trebalo da ispunjavaju svoje zadatke. Međutim, Vučić je napravio da Srbija zavisi od jednog čoveka. Centralizovao je vlast protivno Ustavu i zakonima na šta smo upozoravali naše evrospke partnere i upozoravamo i dalje naše građane – objašanjava Lazović.

Prema njegovim rečima, Srbija više nije demokratska država već hibridni režim u kojem Vučić pokušava da se pita i šta se dešava u mesnoj zajednici i u opštini i na nivou republike.

– Siguran sam da će građani prepoznati važnost promena na narednim izborima i da će glasati za listu „Srbija protiv nasilja“ – zaključuje on.
Tri ključne promene, najavljuje on, će doneti smena kriminalnog režima i to ozbiljna borba protiv korupcije i kriminala, zaustavljanje nasilja kojem je naše društvo izložene i obuzdavanje inflacije i rasta cena odnosno unapređenje standarda i života građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari