Nestorović glasa protiv promene zakona kojima se spajaju beogradski i lokalni izbori 2. juna 1Foto: Lena Stevanović: Poslanička grupa B.Nestorovića

Branimir Nestorović, iz poslaničke grupe Mi, snaga naroda, saopštio je da ova grupa neće glasati za promene zakona kojim se omogućava spajanje beogradskih i lokalnih izbora u 88 jedinica za 2. jun, podsetivši da oni nisu učestvovali ni u pregovorima kod Ane Brnabić, predsednice Narodne skupštine o tome.

Stav pokreta Mi, snaga naroda je da je predlog o izmenama zakona radi spajanja izbora, nelegitiman i nedemokratski, poslanici ove grupe najavili su da će izaći na beogradske izbore, ali ne i na lokalne 2. juna.

Aleksandar Pavić je podsetio da su na prvom kolegijumu (pregovorima kod Ane Brnabić u formi skupštinskog kolegijuma sa parlamentarnim strankama, prim. nov.) učestvovali i rekli da dalje nećemo, jer je ceo proces pokazatelj umešanosti stranih aktera u unutrašnje poslove Srbije.

Još jednom je ponižena Skupština, stranci ovde ne treba da dolaze i mi njima ne treba da polažemo račune, rekao je Pavić i dodao da zbog mešanja u izborni proces, američki ambasador Kristofer Hil treba da bude proglašen za personu non grata.

Priča o slobodi medija prazna priča jer oni kao opoziciona stranka ni jednom nisu bili pozvani u medije, napomenuo je Nestorović.

Sa pravnog aspekta advokat Branko Lukić lukić je ocenio da se u izmenama zakona koji su na dnevnom redu ne radi o uređivanju izbornih uslova, već na skraćenju rokova i da se na taj način polozaj opozicije otežava položaj.

Ova poslanička grupa, je kako je rečeno, poslala dopise na stotine adresa povodom Rezolucije o Srebrenici, i rekli su da će ih objaviti na svojim internet platformama.

Na konferenciji je govorio i Branislav Antonijević, koji će biti kandidat za gradonačelnika Beograda.

Dešavanja u Skupštini pratitie na Danasovom blogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari