Novaković protiv beogradizacije lokalnih izbora 1Foto: N1/Printscreen

Poslanik Narodnog pokreta Srbije Borislav Novaković je ocenio da je nepravedno svesti lokalne izbore na beogradske, jer samo u Vojvodini na izborima treba da se glasa u 44 opštine i grada.

Molim vas da ovu priču ne beogradizujemo, ljudi u Nišu, Novom Sadu, Užicu, Čačku imaju pravo da glasaju. Dve trećine stanovništva će glasati 2. juna, predočio je Novaković u skupštinskoj raspravi o izmenama zakona o lokalnim izborima.

On tvrdi da Srpska napredna stranka u Novom Sadu nema podršku birača veću od 13 odsto, dok je sve ostalo „kupovina glasova“.

Poslanik koalicije NADA Vladimir Đorđević poručio je da ta koalicija neće učestvovati u „skupštinskom rijalitiju i cirkusu“, koji su sve osim izbora.

U novom izbornom inženjeringu vlasti i američkog ambasadora učestvovaće oni koji su izbore ukrali 17. decembra i oni kojima to ne smeta, ali ne i mi iz koalicije NADA, rekao je Đorđević.

Na to je reagovao šef Poslaničke grupe Srpske napredne stranke Milenko Jovanov, koji je rekao da će odbori koalicije NADA po Srbiji učestvovati na izborima.

Vaši odbori ne razumeju vaš odluke i učestvovaće na izborima, jer im je stalo da imaju zastupnike u lokalnim skupštinama, poručio je Jovanov.

Dešavanja u Skupštini pratite u Danasovom blogu uživo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari