Svetislav Kostić (ZLF) o tome da je lider opozicije i da je prekršio koalicioni sporazum 1foto: A.K./ATAImages

Svetislav Kostić, član Zeleno-levog fronta, reagovao je na današnje izjave direktora vesti na TV Nova Slobodana Georgieva i lidera SSP Dragana Đilasa.

„Vidim da je od jutros dosta popularno pominjati moje ime. Prvo je to na N1 uradio Sloba Gerogijev, a zatim Dragan Đilas. Obojica očigledno imaju određene probleme sa razumevanjem dosta prostih stvari”, napisao je on na društvenoj mreži Fejsbuk.

Kako je naveo, „Sloba Georgijev kaže da sam ja lider opozicije i da je sve počelo od jednog mog posta”.

“Ja sam slobodni građanin sa potrebom da kaže ono što misli. Nekada to što ja kažem ima smisla, nekada nema, ali je to uvek samo i jedino moje mišljenje i iza njega stojim samo ja. Ja nikada nisam imao nikakvih ličnih političkih aspiracija, osim da dam svoj doprinos da se stanje u ovoj zemlji popravi. Nekada se to ogledalo tako što sam stajao za štandom ZLF na Palilulskoj pijaci, a nekada tako što pomognem da se napiše neki zakonski predlog. To da Sveta Kostić određuje drugima, onima koji vode političke partije, šta će oni da rade i da misle je ili a) zlonamerno i pokazuje pomalo pomodarsko nepoštovanje prema tim ljudima, što oni nisu zaslužili ili je pak b) ilustracija nerazumevanja osnova uloge slobodnog građanina u društvu”, napisao je Kostić.

Dodaje da Đilas pominje njegov istup kao kršenje koalicionog sporazuma.

“Ovde se vidi da on možda ne razume šta znači reč „sporazum“. Sporazum podrazumeva međusobno poštovanje i uvažavanje sagovornika, makar i pokušaj da se donese zajednička odluka. Moj post je bio odgovor ljutog pojedinca zato što je on pre toga u Utisku nedelje sebi dao za pravo da osuđuje i obeležava one koji se neće složiti sa njegovim mišljenjem, a da prethodno te iste, sa kojima je potpisivao sporazum, nije pitao šta je njihov stav. Dakle, da naučimo, sporazum podrazumeva moje pravo da imam svoje mišljenje, da se odluke donose zajednički i moj odgovor je bio posledica toga što je on dao sebi za pravo da drugima to pravo oduzme. Pri čemu sam ja samo i jedino običan član ZLF, koji u trenutku kada objavljuje svoj stav nema ama baš nikakvu ulogu u ZLF koja bi se mogla smatrati na bilo koji način rukovodećom. Stoga je pominjanje mog imena ili dokaz neobaveštenosti koja se graniči sa amaterizmom ili pak zlonamernosti. U oba slučaja nije dobro”, piše Kostić.

Kada je reč o gledanju članova Proglasa u oči, kaže da „neke od njih (barem jednog) gledam svaki dan i sigurno mi Dragan Đilas neće biti mera mog odnosa sa njima”.

“Od tog jednog člana Proglasa sam i naučio da imam svoje mišljenje. Ono što se jasno vidi je da, kao i 2020. godine, ideja bojkota ne dobacuje dalje od zlonamernih napada na one koji odbijaju da prihvate nametnutu dogmu i koji se drznu da imaju i sopstveno mišljenje. Ja deo toga neću da budem i ovim putem sebe isključujem iz svake dalje rasprave na ovu temu”, zaključio je Kostić.

Podsetimo, Kostić je na društvenoj mreži Fejsbuk nedavno podelio tekst o tome kako vidi političku scenu, pošto je vlast SNS raspisala beogradske izbore za 2. jun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari