Zašto je uhapšen Đoka Ćurčić, poljoprivrednik iz Vilova koji predvodi opoziciju na lokalnim izborima? 1Foto: 021.rs.

Poljoprivrednik Đoka Ćurčić iz Vilova koji predvpdi grupu građana „Za naša sela“ na lokalnim izborima u Titelu, uhapšen je jutros kao osumnjičen da je ispisivao grafite protiv Srpske napredne stranke, te je pušten iz stanice nakon date izjave.

Đoka Ćurčić se po krivičnoj prijavi koji je Opština Titel podnela protiv njega sumnjiči da je ispisao grafite „SNS lopovi i izdajnici“ na saobraćajnicama u selima Gardinovci i Lok, koji pripadaju ovoj opštini.

Poljoprivrednik koji je bio i jedan od vođa protesta poljoprivrednika prošle godine u Novom Sadu, kaže za Danas da je taj dan kada se sumnjiči da je ispisivao uvredljive parole bio na svečarima kod svog kuma, na slavi.

Hapšenje je tako ističe, samo nastavak pritisaka koje trpi otkada je kandidovao listu za lokalne izbore pod nazivom „Za naša sela“, čiji je nosilac.

– Prvo su nam uništili baner što smo okačili na jednu ciradu, ali nisam hteo da pravim priču i da se svađam. Pustio sam to. Međutim, pre par dana došla je policajka i saopštila mi da se javim u stanicu na razgovor. Otišao sam tamo i rekao im da me ne zovu, da mogu samo da dođu sa nalogom da me hapse, ako imaju dokaze, jer pre deset godina kad sam bio oštećen u jednom slučaju nisu ništa uradili, načelnik mi je usmeno saopštio da ne može da mi pomogne, što me je duboko razočaralo – kaže Ćurčić.

Na tom razgovoru je, kaže, saznao da su se pojavili uvredljivi grafiti u pomenuta dva sela. Rečeno mu je i da su njegova kola tog dana viđena u oba mesta i da je navodno jedno NN lice sve to prijavilo.

On ove tvrdnje odlučno odbacuje, jer je taj dan kaže automobil bio parkiran u dvorištu i niko ga nije micao.

Jutros, dok je delio predizborne letke na pijaci u Gardinovcima, javio se na telefonski poziv, sa druge strane bio je inspektor koji ga je zamolio da otvori vrata jer su došli da mu pretresaju kuću.

– Morao sam da se vratim kući. Kad sam došao, ispred je bilo pet policajaca. U kući su mi ostale samo žena i ćerka, a dva sina su već otišla napolje. Imali su nalog, opština je podnela krivičnu prijavu jer sam joj navodno uništio imovinu. Prevrnuli su mi čitavu kuću i našli neka dva stara spreja od mog mlađeg sina. Jedan zeleni, drugi crni. Kako su mi policajci kazali, grafiti su išarani belom bojom. Uzeli su jedan sprej, drugi ostavili, a pokupili su i mene da u policiji dam izjavu – nastavlja Đoka Ćurčić.

Kako ističe, tamo je ponovio da nema „blage veze o čemu pričaju i da je sve iskonstruisano totalna nebuloza“. Pustili su ga posle dva sata razgovora.

Prema njegovim rečima, znao je da će se ovako nešto desiti, jer su, ističe, jedina ozbiljna grupacija koja može da ugrozi vlast SNS-a u ovoj opštini.

– Ovo je čisto političko razračunavanje koje verovatno kreće direktno od predsednika opštine. Pokušavaju da nas poplaše. Mi nećemo odustati, želja nam je da dovedemo normalne ljude i srušimo ovu vlast. Stanovništvo u Titelu je besno na SNS, dobijamo veliku podršku gde god se pojavimo i nadam se da će se to videti 2. juna – zaključuje naš sagovornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari