Izbori postoje zbog građana i zaposlenih

* U poslednjoj deceniji sindikati izgubili pouzdanog političkog partnera kojeg su imali ili tražili uglavnom na socijaldemokratskoj levici
Zoran Stojiljković, predsednik sindikata "Nezavisnost", o poziciji ovog sindikata pred izbore u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Izbori posoje zbog gradjana i zaposlenih i oni su ti koji odlucuju ko zasluzuje njihov glas a ujedno i pobedu.

  2. Ne znam čemu polemika? Izbori i jesu izbor građana, tačnije da glasaju i podrže onog za kojeg misle da donosi dobre odluke za Republiku Srbiju, odnosno (po mom mišljenju) da nastavi sa svojim radom i niže uspehe!

  3. Bojim se da je to sto vi pricate tema za parlamentarne izbore, a sad su u modi beogradski.

  4. Profesor Stojiljkovic je u pravu da izbori postoje "zbog gradjana i zaposlenih".
    To su polazni standardi u Evropi. U Srbiji to ne vazi. Kuca i maca se docepala vaznijih gradskih,republickih i ministarskih polozaja. Najvazanije je "da je rodoljub i patriota" i naravno "srbin po profesiji". Za gradjane i zaposlene.je lako -jer takva kategorija skoro i da ne postoje u nekom vecem broju..

  5. Konačno se neko koliko-toliko relevantan setio da kaže ovo… Stranke i pokreti su se toliko zaneli u predizbornim stvarima, da su potpuno zaboravili koja bi trebalo da je njihova uloga u ovom filmu.

  6. Vrlo je diskutabilno da li bi sindikati trebali da se uključe u politički život delegirajući svoje predstavnike u Parlament. Rad i prava radnika su, hteli oni to ili ne, sastavni deo političkog delovanja svake stranke ili pokreta. Da li je to deklarativno ili stvarno, to je drugo pitanje i stvar procene biračkog tela. U svakom slučaju mišljenja sam da bi organizovanje sindikalnih organizacija u jednu krovnu, koja bi učestvovala u parlamentarnom radu bilo dobro.

  7. U pravu je čovek, gradjani su ti koji daju legitimitet budućoj vlasti a sve na osnovu ponude političkih partija, tj. rezultata koje su predhodno ostvarile

  8. E, profesore! Govoriš kao pravi sindikalni vođa. Pogledaj gde je kvalitet života radnika u tvojim prioritetima, na kraju liste? Kad vidim koliko kilograma imaju vođe sindikata, sve mi je jasno. A i radnicima, nadam se.

  9. Jednog dana će članovi sindikata razjuriti ove činovnike vlasti, koji glume sindikalne lidere.

  10. Sindikate će ukinuti članstvo. Čemu služe? Znam da su se u jednoj velikoj organizaciji socijalne zaštite gotovo svi zaposleni od integriteta odlučili da napuste OOSS pred Novu godinu. Sjajni ljudi. Vreme za REstart.

  11. Više od 35 godina sam plaćala sindikalnu članarinu u preduzeću PIK-BEČEJ u Bečeju. Krajem 2015 godine kada je sadašnja vlast odlučila da ovaj kombinat proda Kostiću ostali smo na ulici nas oko 800 bivših zaposlenih. Za ovakav potez sadašnje vlasti u Srbiji podršku su dali i zaposleni funkcioneri sindikata i to: Sindikat "Nezavisni" i sindikat "samostalni". Vođa samostalnog sindikata u PIK-BEČEJU na pitanje zaposlenih šta će biti sa nama je odgovarao: "Zar vi ne verujete Vladi Srbije na čelu sa vučićem". Deo zaposlenih je dobio socijalnu pomoć od Vlade Srbije a neki nisu ni to dobili. Televizija i pisani mediji uglavnom nisu izveštavali o ovim dešavanjima u Bečeju. Pogodite po čijem naređenju? Toliko o sindikalnim funkcionerima.

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Miloš Jovanović: Nije protivnik toliko jak, koliko se deo opozicije pokazao nesolidnim 10

INTERVJU Miloš Jovanović: Nije protivnik toliko jak, koliko se deo opozicije pokazao nesolidnim

"Mi uvek hoćemo na izbore, ali ovo što se sprema u Beogradu 2. juna nisu izbori, već izborna krađa koja je već dokumentovana slučajem iz Male Krsne. U toj farsi koja se izvodi u režiji Aleksandra Vučića i Kristofera Hila zaista nemamo nameru da učestvujemo i da joj na bilo koji način dajemo legitimitet. Uostalom, nijedan od elementarnih uslova za koliko-toliko fer i poštene izbore nije ispunjen, niti više može biti, što zbog vremenskih okvira, što zbog nemogućnosti da se i dalje vrši pritisak na vlast, nakon sloma koalicije Srbija protv nasilja".

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.