"Opozicija može da pobedi u Beogradu": Nikola Jovanović najavio učešće na izborima 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović ocenio je danas da opozicija može da pobedi na beogradskim izborima, a ako se to desi, onda je velika šansa da sruši Srpsku naprednu stranku i u ostalim većim gradovima, poput Niša i Novog Sada, na proleće.

On je u intervjuu za list Nova naveo da bi za beogradske i lokalne izbore najlogičnije rešenje bilo da postoji jedna kolona opozicije.

„Budući da na tom nivou nema previše ideologije, niti spoljnopolitičkih dilema, nema razloga da se u tu jedinstvenu kolonu ne uključe i neke stranke desne orijentacije, koje žele obrazovanog, kompetentnog i pristojnog gradonačelnika i poštenu gradski uravu u Beogradu. Što se pre dogovore kolone, više vremena ima i za suštinu: kandidate, programe, ideje“, rekao je Jovanović.

On je naveo da što se tiče republičkog nivoa, tu treba napraviti ozbiljno istraživanje i videti kakav nastup opozicije najviše motiviše birače.

„U ovom izbornom ciklusu ću se više uključiti sa svojim timom. Neću ulaziti u neku od postojećih stranaka, nastupaću kao nestranačka ličnost na listi koja pokaže sluha za ideje i program našeg Centra. Objaviću početkom novembra u kom timu se vidim i ko bi bio najbolji kandidat za gradonačelnika Beograda“, rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari