Advokatu Nikoliću iz Vranja posle tri poslanička mandata i četvrti, sada na listi Zavetnika 1Dragan Nikolić Foto: V. Ristić/Danas

Advokat iz Vranja Dragan Nikolić, kao sedmi na listi „Zavetnici“, u svoju političku karijeru upisaće i četvrti mandat narodnog poslanika u Skupštini Srbije.

Nikolić, koji je i predsednik Okružnog odbora stranke Zavetnici i član rukovodstva ove stranke, u tri mandata od 1995. godine sedeo je u poslaničkoj klupi kao narodni poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) na čelu sa Vojislavom Šešeljem, a kada je u njoj bio i Aleksandar Vučić.

Kada je formiran SNS postaje i u ovoj partiji član i vrlo brzo predsednik Okružnog odbora. Važio  je za odanog čoveka Aleksandra Vučića kada su naprednjaci startovali.

Kada je u Gradskom odboru SNS došlo do frakcionaškog obračuna, Nikolića je po nalogu vrha stranke smenio Bratislav Gašić, direktno boraveći u Vranju.

Nikolić potom postaje član Zavetnika, najavljujući svoj „veliki politički povratak“, što se i desilo nakon glasanja na nedeljnim parlamentarnim izborima.

Slovi za strogog i često prekog političara i profesionalca u poslu, a u Vranju koliko ima prijatelja, ima i toliko onih koji ga smatraju „političkim travestitom“.

Odgovarajući na poruku novinara Danasa koji mu je čestitao na „poslaničkom rekordu“ Nikolić je odgovorio u svom stilu: „Redno je da častim. Za četvrti piće, za peti mandat biće i ručak.“

Kao političar bio je upamćen i po tome što je zbog „prekomerne reprezentacije“ smenio rođenog brata sa mesta direktora Direkcije za urbanizam i izgradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari