Dragan Nikolić o povratku o SNS: Vratio sam se u svoju političku porodicu da pomognem 1Dragan Nikolić Foto: V. Ristić/Danas

Vratio sam se kući. Vratio sam se u svoju političku porodicu“, ovako za Danas svoj povratak u Srpsku naprednu stranku objašnjava Dragan Nikolić, dojučerašnji poslanik i visoki funkcioner srpske stranke Zavetnici.

Na pitanje šta je presudilo da napravi krug i vrati se u SNS, iz koje je svjevremeno izašao, Nikolić kaže da se dogovorio najpre sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a potom i sa predsednikom SNS, Milošem Vučevićem i predsednikom Izvršnog odbora, Darkom Glišićem da pomogne.

„Dogovorili smo se da pružim podršku i učinim sve da se nastavi sa politikom mira, stabilnosti, privrednog i ekonomskog razvoja i rasta i da se vodi racionalna i realna politika. Srbija ne sme da stane, niti da napravi ijedan pogrešan korak“, ponavlja Nikolić reči iz slogana SNS.

Dodaje i da Srbija mora biti pristojno mesto za život iz koje niko neće odlaziti, već će se vraćati oni koji su otišli.

„Srbija će, ubeđen sam, i dalje voditi uravnoteženu, mudru i dalekovidu politiku na dobrobit svih njenih građana“, napominje bivši poslanik Zavetnika.

Odgovor na pitanje da li se sada kaje za sve one oštre kritike na račun predsednika Vučića tokom skupštinske rasprave o KiM i funkcionera SNS, da li mu je sve oprošteno, ali i da li je bio iskreniji kao poslanik Zavetnika, ili sada kao povratnik u SNS, odgovor nismo dobili.

Na pitanje šta je bio razlog da napusti Zavetnike, stranku u kojoj je zauzimao visoke pozicije, Nikolić je samo ogvorio: Ne želim to da komentarišem“.

Da podsetimo advokat Dragan Nikolić već je jednom bio član SNS, a onda je prešao u Zevetnike. Kada je u februaru Darko Glišić objavio da je Nikolić još jedno poačanje naprednjaka on je za Danas doslovce izjavio:

„Tražim izvinjenje g.Darka Glisića jer je izneo notornu neistinu da sam prešao u SNS.Ta vest je uznemirila moju porodicu, sve u Srpskoj stranci Zavetnici i javnost u Srbiji. Dakle, nisam prešao, već ostajem ponosni narodni poslanik i podpredsednik Srpske stranke Zavetnici, koja se zalaže za poštovanje Ustava Srbije i njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta na celoj teritoriji. Ne ultimatumu za priznanje Kosova i formiranje „velike Albanije“. Oni koji su prešli u SNS treba da vrate mandate Srpskoj stranci Zavetnici“.

Tvrdio je i da Vučić hoće da prizna nezavisnost Kosova, ali neće da prizna da je priznao nezavisnost Kosova.

Pre samo mesec dana Nikolić je takođe sa pozicije poslanika Zavetnia kritikovao SNS , posebno odlazećeg gradonačelnika Aleksandra Šapića, tvrdeći da za njega ne bi glasao ni u devetom krugu, a kamo li u drugom, aludirajući na deveti krug Daneteovog pakla.

„Brakorazvodna parnica nekadašnje Demokratske stranke još traje, samo se ne zna kome će sva deca pripasti. Ovi dečaci nekadašnje Demokratske stranke sada pripadaju Vučiću i SNS, Šapić je već na jaslama, a Đilas čeka svoj red. Zapravo pitanje treba da glasi za koga će Šapić i Đilas da glasaju u drugom krugu, a ne ko će za njih. U svakom slučaju članovi Zavetnika i naši glasači za njih sigurno ne bi glasali ni u devetom krugu, a kamo li u drugom“, naveo je tada Nikolić za Danas.

Pojasnio je i da je najvažnije od svega da svi politički akteri u Srbiji vrlo ozbiljno računaju na Srpsku stranku Zavetnici i njen svakodnevni trend rasta rejtinga kod građana Srbije. Zavetnici traže i očekuju podršku građana Srbije, a ne bilo koje stranke, pogotovu ne ovakvih pripadnika svake vlasti.

„Ljudi kojima je jedina ideologija vlast i lična korist nikada neće dobiti podršku Zavetnika. Zato,gospodo bivše domakrate,sada na privremenom radu kod Vučića,srećan vam put u političku prošlost, jer je Srbiji dosta šićardžija,mešetara i kameleona. Srbija traži nove ljude, ozbiljne, stabilne, neokaljane, koji će joj služiti, a ne ona njima“, istakao je Nikolić i sam se vratio u političku prošlost i okrilje Aleksandra Vučića koje je toliko kritikovao.

Rođen je 1960. Završio je Pravni fakultet i po profesiji je advokat. Poznat je kao advokat, koji od 2002. do 2006. pred sudom zastupao oštećene dečake u slučaju “Vladika Pahomije”.

U politici je od 1990. godine. Za sebe kaže da je uvek sledio ideje Tomislava Nikolića. U vreme kada je Tomislav Nikolić bio potpredsednik Narodne radikalne stranke Veljka Guberine, Dragan Nikolić je bio izvršni sekretar stranke. Sa Tomislavom Nikolićem prešao je u Srpsku radikalnu stranku.

Bio je poslanik SRS u Skupštini Srbije od 1997. do 2001. godine.

Prema nezvaničnim podacima bio je član SPO. U novembru 2006. Nikolić izabran za predsednika Pčinjskog odbora Nove Srbije, kada je ta stranka bila na vlasti, a ostavku je podneo 2009, pre nego što je ušao u SNS.

Do maja 2011. godine obavljao je poslove poverenika Okružnog odbora SNS, kada je imenovan za predsednika Okružnog odbora stranke za Pčinjski okrug.

Na listi koju su napravile novine “Vranjske”  Nikolić se 2013. godine našao na drugom mestu najmoćnijih Vranjanaca, odmah iza gradonačelnika Zorana Antića i ispred Dragana Tomića, predsednika “Simpa”. U biografiji su naveli da važi za jednog od najbogatijih političara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari