Dačić: Srbiju ne treba da interesuju ni Istok ni Zapad, već sopstveni interesi 1Ivica Dačić/Foto: Privatna arhiva

„Posle petooktobarskih promena i nešto pre toga prešli smo u društvo divljeg kapitalizma i prvobitne akumulacije kapitala. Odnos prema radnicima u pojedinim slučajevima je kao prema stoci“, poručio je Ivica Dačić, predsednik SPS sa predizbornog skupa koalicije SPS-JS-Zelenih Srbije, održanog juče u Užicu.

Dačić je naveo da se „više pažnje mora posvetiti principima za koje se zalažu socijalisti i vrednostima nekadašnjeg socijalizma u kome je“, kako je rekao „kao dete sa sela imao pravo ne besplatno školovanje“.

On je ponovio  da se socijalisti protive sankcijama protiv Rusije, uslasku Srbije u NATO, nezavisnosti Kosova i Metohije, a potom istakao da je „Republika Srpska najveća pobeda srpskog naroda i tekovina Slobodana Miloševića i SPS-a“.

Kazao je da je Srbija „suočena sa velikim rizicima, zbog rusko-ukrajinskog sukoba“ i dodao  da bi „uvođenje sankcija Rusiji bila prečica do nezavisnog Kosova i Metohije u UN“.

„Zemlje koje su razbijale teritorijalni integritet Srbije i proglasile Kosovo državom neće povući priznanje, kada pominju usaglašavanje politike sa EU u vezi uvođenja sankcija Rusiji. Ne samo da neće povući priznanje, već žele da Kosovo uvedu u Evropsku uniju, Savet Evrope, UN, a Srbija treba da uvede sankcije Rusiji koja može da stavi veto u UN na članstvo Kosova“, kazao je Dačić, smatrajući da Srbiju ne treba da interesuje „ni Istok ni Zapad, već sopstveni interesi“.

Dačić: Srbiju ne treba da interesuju ni Istok ni Zapad, već sopstveni interesi 2
Foto: Privatna arhiva

Dragan Marković Palma, predsednik JS, hvalio je rad lokalne vlasti u Jagodini, navodeći investicije, otvaranje radnih mesta, besplatan gradski prevoz i otvaranje obdaništa u tom gradu.

„Lokalnoj samoupravi su potrebni narodni poslanici i neko ko ima dobre kontakte, a to je premijer Ivica Dačić, kako bi pomogli razvoj i rešavanje problema“, poručio je Marković.

Na skupu u hotelu „Sijesta“, osim njih, govorili su poslanički kandidati te koalicije iz Užica – Maja Vermezović (SPS) i Dejan Jovanović (JS), a okupljenima se obratio i Neđo Jovanović, predsednik užičkih socijalista.

Osim Vermezović i Jovanovića, kandidatkinja za poslanicu te koalicije iz Užica je i dr Slavla Mitričević.

Skup je počeo himom „Bože pavde“, pevale su se i pesme „Tamo daleko“, “Ovo je Srbija”, a Dačić je na kraju, sa prisutnima, zapevao „Pukni zoro“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari