"Đilas nema mandat da pregovara u ime opozicije": Politički konsultant Dušan Lj. Milenković o sastanku Vučić-Đilas i novim izborima 1Foto: T. Đorđević

„Đilas nema mandat da pregovara u ime opozicije, niti od građana jer je dobio malo glasova i to kao deo široke koalicije koja je pritom dobila mnogo manje glasova od njihovog predsedničkog kandidata, niti od strane drugih opozicionih stranaka, kako onih sa kojima nije išao u koaliciju, tako i delom onih sa kojima je u koaliciji“, odgovara za Danas politički konsultant Dušan Lj. Milenković, upitan da li su opravdane kritike iz opozicije na predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa, koji se juče sastao sa predsednikom Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem.

Upitan da li opozicija može imati koristi od novih izbora, te da li je za očekivati da ponove rezultat sa ovih izbora, ili da na ponovljenim izborima prođu bolje Milenković odgovara da u slučaju da se dese novi izbori, očekuje da to bude posledica potpuno drugačije političke klime, te da tek tada možemo da komentarišemo, prvo ko je opozicija, a onda i kakvi su njeni potencijali.

"Đilas nema mandat da pregovara u ime opozicije": Politički konsultant Dušan Lj. Milenković o sastanku Vučić-Đilas i novim izborima 2
Foto: Privatna arhiva

„Tražio sam nove izbore u Beogradu, jer je volja Beograđana nova vlast u glavnom gradu. Složili smo se da vlast mora da ima legitimitet a da to ne bi bilo tako ukoliko bi odbornici partija, koje su do izbora bile opozicione, prešli na stranu SNS“, izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i dodao da su razgovori bili teški, da ga je predsednik saslušao i rekao da će razgovarati sa svojim stranačkim kolegama, a da će do kraja nedelje da saopšti svoj stav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari