Dodik podržao Vučića i SNS i poželeo mu pobedu na izborima u interesu kontinuiteta i stabilnosti 1Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Milorad Dodik uputio je danas pismo Aleksandru Vučiću izrazivši mu punu podršku pred izbore koji će se u nedelju održati u Srbiji.

Srpski član Predsedništva BiH i lider vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) je u pismu predsedniku Srbije koji u nedelju očekuje reizbor i lideru Srpske napredne stranke (SNS), naveo da mu je „zadovoljstvo da se obrati Vučiću i zahvali mu kao predsedniku koji je učinio Srbiju stabilnom, ekonomski moćnom, međunarodno cenjenom, infrastrukturno razvijenijom i u kojoj se, iz dana u dan, živi bolje“.

„Srbija pre deset godina nije bila ni blizu takva (kakva je danas). U svemu tome je nesumnjiva i ključna tvoja uloga“, poručio je Dodik Vučiću.

Dodik u pismu navodi da „smatra da je za Srbiju od najvećeg značaja očuvati kontinuitet političke vlasti i političke stabilnosti, ali i nastaviti sa ubrzanim ekonomskim razvojem“.

„Siguran sam da je to posebno značajno i usled ovih teških i turbulentnih događanja na svetskoj političkoj sceni kada je Srbija, kao i Republika Srpska, izložena brojnim pritiscima. To je itekako bitno i za Republiku Srpsku, ali i za sve Srbe u našem regionu“ – piše u Dodikovom pismu podrške Vučiću.

Dodik konstatuje da je saradnja Srbije i RS je uvek postojala, ali da je tek Vučićevim dolaskom na vlast, konkretizovana nizom zajedničkih projekata, kao nikada ranije.

„(Republici) Srpskoj je veoma važna podrška koju joj pruža Srbija i koju si ti na najbolji način pokazao. Ta podrška je naš najveći oslonac. Takođe, od velikog značaja je i to što ljudi u Srpskoj osjećaju sigurnost i stabilnost uz sigurnu i stabilnu Srbiju“, istakao je Dodik.

Podršku Vučiću i SNS na izborima u nedelju, pored vladajućih stranaka u RS, uputile su i skoro sve opozicione stranke i njihovi lideri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari