Kamberi: Koaliciji Albanaca Doline nedostaje 400 glasova za ulazak u parlament 1Šaip Kamberi Foto: Medija centar

“Postoji realna mogućnost da Koalicija Albanaca Doline nakon ponavljanja izbora 28. aprila na biračkom mestu broj šest u Bujanovcu postane parlamentarna stranka. Nedostaje nam samo 400 glasova”, kaže za Danas Šaip Kamberi, predsednik Partije za demokratsko delovanje.

Da podsetimo Republička izborna komisija usvojila je danas odluku o ponavljanju parlamentarnih izbora na jednom biračkom mestu u opštini Bujanovac. Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević naveo je da će se izbori za narodne poslanike ponoviti na biračkom mestu broj šest u Bujanovcu, u četvrtak 28. aprila od 7 do 20 sati.

On je naveo da je Upravni sud odlučujući po žalbi Koalicije Albanaca Doline, podnetoj povodom rešenja RIK, doneo presudu da se žalba usvoji i da se poništi glasanje na tom biračkom mestu.

RIK je usvojio i odluku o izgledu i sadržini glasačkog listića, koji će biti u višejezičkoj varijanti – na albanskom i srpskom jeziku, a biće odštampano 1.089 glasačkih listića.

Ukoliko bi Koalicija Albanaca doline preskočila cenzus, bila bi još jedna manjinska stranka u Skupštini Srbije. U prošlom sazivu Partija za demokratsko delovanje imala je dva poslanika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari