Kamberi za Danas: Odluka o odbijanju ponavljanja glasanja na dva biračka mesta u Bujanovcu je politički motivisana 1foto Medija centar

„U selu Zarbincu biračko mesto broj 13. je zatvoreno u 18 sati na dan izbora što su konstatovali i pripadnici policije koji su došli na to biračko mesto, dok je nepravilnost na biračkom mestu broj šest u Velikom Trnovcu kontrolni listić popunio član Biračkog odbora što je u oba slučaja protivno zakonskim normama“, izjavio je za portal Danasa nosilac liste Koalicija Albanaca – Ujedinjena dolina, i kandidat za narodnog poslanika Šaip Kamberi.

– Odluka Opštinske izborne komisije (OIK) u Bujanovcu je etnički motivisana. Protiv ponavljanja izbora na dva biračka mesta, glasali su predstavnici srpskih političkih partija u proširenom sastavu Opštinske izborne komisije, koji imaju više članova, od predstavnika partija Albanaca na lokalu – navodi za portal Danasa Kamberi.

On kaže da je ovo posledica „stava Srpske napredne stranke (SNS) koji su sledili ostali predstavnici srpskih političkih stranaka koji imaju svoje predstavnike u OIK u Bujanovcu“.

On smatra da je ovakvo glasanje „usledilo po nalogu partijskih centrala srpskih stranaka iz Beograda“. OIK u Bujanovcu je sa 12 glasova protiv i devet članova koji su glasali „za“ odbio prigovor Kamberijeve koalicije za ponavljanje izbora na dva biraćka mesta, što je Koaliciju Albanaca – Ujedinjena dolina, ostavilo bez poslaničkog mandata.

Nakon ovakve odluke OIK u Bujanovcu, Šaip Kamberi navodi da će koaliciona lista koju on predvodi „prigovor podneti Republičkoj izbornoj komisiji (RIK), a da će u slučaju negativnog odgovora uslediti i pokretanje upravnog postupka“.

Na parlamanetarnim izborima 3.aprila Albanci iz opština Bujanovac, Preševo i Medveđa izašli su sa dve poslaničke liste, koje su osvojile u odnosu na izbore 2022. godine osvojila oko 13.000 glasova manje, u odnosu na 26.500 na izborima 2020.godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari