Koalicija Moramo sutra predstavlja kandidata: Vreme je da Srbija dobije predsednicu 1Foto: Beta/Milan Obradović

Koalicija Moramo ocenila je danas da je vreme da Srbija dobije predsednicu, kao i da će svoju kandidatkinju za predstojeće predsedničke izbore predstaviti u nedelju u Gornjim Nedeljicama, odakle će krenuti „Zeleni karavan“ te koalicije.

„Naš kandidat je neko ko je stručan, ko je borac za slobodu, za zdravu životnu sredinu, neko ko je učestvovao na svim protestima Ekološkog ustanka. Vreme je da konačno imamo predsednika koji će govoriti u ime građana ali i struke, ko je ostvaren, ko se vodi načelima slobode i manjinskih prava. Dosta nam je gazdi i šerifa. Vreme je da Srbija dobije predsednicu“, naveo je predstavnik te koalicije Đorđe Miketić u saopštenju.

Istakao je da će u nedelju predstaviti kandidate, ali i rešenja kako da „odbranimo našu zemlju od trovačnica i učinimo da reč struke i građana odzvanja srpskim parlamentom“.

„Srbiji su žene i ženska iskustva, ali i generalno sva manjinska iskustva neophodna i to ne zato da bismo se prebrojavali i samo formalno podržavali jedni druge i naše razlike, već zato što samo iz tih i takvih iskustava svi zajedno možemo da se učimo kontinuiranoj političkoj borbi u cilju boljitka čitave zajednice“, kazao je Miketić.

Naglasio je da su im za njihovu politiku bitni svi oni koji imaju iskustvo „manjine“ u društvu, odnosno oni koji su „marginalizovani, diskriminisani, potcenjeni, od koji se uče iskustvu otpora i nepristajanju na iluzije sigurnosti i ucene“.

„Takođe, treba nam novi patriotizam, ne onaj zasnovan na neprijateljstvima, mitovima, krvi, teritoriji i lažnom ponosu, već jedan sasvim drugačiji koji će biti oličenje naše brige jednih o drugima, naše solidarnosti jednih sa drugima, naše odgovornosti jednih za druge – patriotizam koji će počivati na angažovanju svih nas oko malih i velikih društvenih pitanja, takav koji će nam povratiti veru u zajednicu koja je duboko poljuljana“, rekao je Miketić.

U saopštenju je naveo da je to patriotizam koji „podrazumeva brigu o prirodnim resursima, patriotizam zbog koga ne dozvoljavamo da se naša imovina rasprodaje zarad punjenja tajkunskih džepova, patriotizam koji podrazumeva brigu o najsiromašnijima i konkretne mere da se razlike između bogatih i siromašnih smanje, odbrane ugroženi a zaštite uzbunjivači i glasnogovornici kritičke misli“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari