Koalicija Suverenista predala izbornu listu za parlamentarne izbore 1Foto: Beta/MILAN OBRADOVIĆ/MO

Koalicija Suverenista, koju čine stranke Dosta je bilo (DJB), Zdrava Srbija i Pokret „Živim za Srbiju“, predala je danas izbornu listu Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) za predstojeće parlamentarne izbore.

Nakon predaje liste u RIK-u, lider DJB Saša Radulović rekao je da je osnovna poruka liste Suverenista da Srbija nije na prodaju.

„Kod Suverenista glavna stvar je da Srbija nije na prodaju – nijedan njen deo, niti jedan njen čovek. Naše obrazovanje nije na prodaju, naši udžbenici, naša voda, zemlja i vazduh, naša deca nisu na prodaju. Mi smo ponosni i dostojanstveni ljudi i ponosimo se našim precima koji su nam dali slobodu. Mi smo tu da tu slobodu sačuvamo i prenesemo je budućim naraštajima“, rekao je on.

Radulović je rekao da se u modernom svetu politika ne deli na levicu i desnicu već na nadnacionalne globaliste, koji rade u interesu velikih banaka i korporacija, i suvereniste koji se zalažu za očuvanje samostalnosti i suverenosti svojih zemalja.

„Suverenizam je kada ne mrziš nikoga ali najviše voliš sebe i svoje“, rekao je Radulović.

Koalicija Suverenista predala izbornu listu za parlamentarne izbore 2
Foto: Beta/Milan Obradović

Lider Zdrave Srbije Milan Stamatović je zahvalio svim građanima koji su svojim potpisima podržali kandidadturu liste Suverenista.

„Pozivam ih i da glasaju za nas. Ne treba da se plaše jer Suverenisti zastupaju zdrav nacionalni, patriotski program koji je zasnovan na iskustvu koje svako od nas ima u svojoj profesiji. Mi dajemo rešenja za sve stvari koje kritikujemo i zato neka gradjani slobodno glasaju za nas“, rekao je Stamatović.

Predsednica Pokreta „Živim za Srbiju“ Jovana Stojković rekla je da je lista Suverenista lista slobode, što druge liste ne nude.

„Mi nudimo i tradicionalno i moderno jer jedno drugo ne isključuje. Ne odričemo se svojih korena ali i prihvatamo sve novo što nije u suprotnosti sa našim identitetom i našom slobodom“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari