Nedeljkov: Građani mogu da prijave pritiske opštinskoj izbornoj komisiji 1foto FoNet Zoran Mrđa

Programski direktor Crte Raša Nedeljkov poručio je građanima da je važno da provere na kom mestu glasaju. „Ponesite važeći lični dokument – ličnu kartu ili pasoš.

Ako ga nemate, a podneli ste zahtev, sa potvrdom možete da glasate“, rekao je on.

„Poziv je puko obaveštenje, imate pravo da glasate ako se nalazite na spisku i pojavite se, nema osnova da vam neko uskrati biračko pravo. To je obaveštanje i pomoćno sredstvo biračkom odboru. Svi koji se u 20 časova nađu u redu za glasanje, imaju pravo i mogu da zahtevaju da im se omogući glasanje. Važeći je onaj listić koji nedvosmisleno može da ukaže za koga se glasalo – ako ste jedno zaokružili, možete to precrtati i zaokružiti onog koga ste hteli. Ako pogrešite ili dopišete, ne moze se smatrati nevažećim dokle god se vidi da je vidljivo i nedvosmisleno zaokruženo“, pojasnio je Raša Nedeljkov.

Nedeljkov je dodao da je važno da građani znaju da je glasanje tajno, i da, ako ga neko narušava, građani mogu da se obrate opštinskoj izbornoj komisiji.

„Mogu i nas da kontaktiraju. Ukoliko ste u spisku imate pravo da glasate, ako vam ne dozvoljavaju pozovite Ministarstvo lokalne samouprave. Ukoliko neko vrši pritisak na vas, imate pravo da podnesete zahtev za poništavanje glasanja na tom mestu“, kazao je Nedeljkov.

Nedeljkov kaže da je CRTA rasporedila više od 3.000 posmatrača koji će tokom dana prikupljati informacije šta se događa na biračkim mestima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari