Pada odziv birača na kladionicama, kvota 1,01 da će predsednik Srbije biti izabran u prvom krugu 1Foto: Investitor

Samo nedelju dana uoči izbora 3. aprila pojedince kladionice predviđaju i dalje da će predsednik države biti izabran u prvom krugu, dok se odziv birača na parlamentarnim i beogradskim izborima predviđa na 57,3 odsto, odnosno 53,5 odsto što je niži procenat nego pre skoro mesec dana.

Kladionica Meridijanbet je pre mesec dana, 4. marta, predviđala odziv na parlamentarnim izborima od 59,5 odsto, dok je sedam dana uoči glasanja taj procenat 57,3 odsto. Odziv birača na beogradskim izborima pre 24 dana bio je 54,5 odsto, a sada se predviđa procenat manje.

Na kladionici su pali i procenti stranaka, pa iako će Srpska napredna stranka osvojiti najviše – 51,5 odsto, to je dva odsto manje nego 4. marta.

Kladionica Meridijanbet ponudila je kvotu od 1,01 da će predsednik Srbije biti izabran u prvom krugu izbora, dok je kvota da se to neće dogoditi pet.

Predviđa se da će aktuelni predsednik Aleksandar Vučić osvojiti više od 50,1 odsto glasova u prvom krugu i kvota na to je 1,01, dok je kandidatu opozicije Zdravku Ponošu za drugi krug data kvota od 1,05.

Ponoš ima kvotu od sedam da će biti izabran za predsendika Republike, prema kladionici Meridijanbet.

Prema kvotama iz kladionice, SNS može da računa na glasove 51,5 odsto birača, Ujedinjena Srbija na 15,1 odsto, a Socijalistička partija Srbije ima 7,7 odsto podrške.

Cenzus bi, prema kladionicama, mogle da pređu liste koalicije Moramo sa 4,7 odsto, Zavetnici sa 3,1 odsto, kao i koalicija NADA sa 3,05 odsto.

Blizu cenzusa su Suverenisti sa 2,9 odsto, Patriotski blok je na 1,55 odsto, a Srpskoj radikalnoj stranci 1,43 odsto, dok je lista „Ajmo, ljudi“ na 1,3 odsto.

Kvote za rezultate parlamentarnih stranaka kreću se od 1,7 do 1,9.

Kada je reč o budućem gradonačelniku Beograda, kladionice najviše šansi daju kandidatu Srpske napredne stranke Aleksandru Šapiću koji ima kvotu od 1,75, za pobedu kandidata Ujedinjene Srbije za gradonačelnika Beograda Vladete Jankovića kvota je tri, a za pobedu Dobrice Vesilinovića pet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari