Potpredsednik SPS odgovara na kritike: Razumem ljude koji moraju da odrade posao za koji su plaćeni 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

“Nije bitno šta kažu kvazi politički analitičari, već šta kažu građani na izborima. A građani kažu da smo evo tridesetdve godine relevantan politički činilac na političkoj sceni Srbije i da smo ostali dosledni ideji socijalne pravde i borbi za život dostojan čoveka u 21 -om veku””, ističe za Danas Đorđe Milićević , odgovarajući na kritike analitičara i sindikata da se socijalisti sete prava radnika samo u izbornoj kampanji i da tu počinje i završava se njihova briga za socijalnu pravdu .

Milićević podseća da je njegova partija ostala dosledna ideji socijalne pravde i borbe za život dostojan čoveka, čak i posle 5. oktobra 2000. godine kada je zaista bilo teško biti socijalista.

“ Zato pozdrav za analitičare, jer razumem u potpunosti ljude koji moraju da odrade posao za koji su plaćeni. No, ne moraju da brinu toliko za SPS”, zaključuje potpredsednik SPS.

Dr Zoran Stojiljković, profesor fakulteta Političkih nauka ocenjujje da je priča o socijalnoj pravdi i pravima radnika postala konstanta u izbornim kampanjama, sve od 2 000 godine naovamo. To je slučaj i danas sa čitavom lepezom partija od Dveri, do koalicije Moramo koje se rukovode istraživanjima i onim što interesuje građane. Međutim, Vlade, čije su se partije u kampanji bavile socijalom , uglavnom su kasnije vukle poteze koji uvećavaju nejednakost.

“Prema tome Dačić je kod nas dobar primer onoga što je opšta praksa i to nije samo slučaj sa SPS, već i ostalim partijama koje čine korpus vlasti. Pogotovu, ukoliko je reč o partijama koje su mlađi i poslušni partner u vlasti u kojoj učestvuju . U superperiferijskim zemljama izborna obećanja uslovljena su moći u kojoj je uticaj partijskog kartela i klijenata korporativnog stranog kapitala daleko veći, nego što je uticaj sveta rada i njegovih socijalnih i političkih predstavnika”, ističe Stojiljković.

On napominje da stranke centra, ili levice u predizbornoj kampanji govore o socijalnoj pravdi i jednakosti, ali bez davanja garancija da će obećano u kampanji uraditi sa pozicije vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari