Škoro: Odustao sam od kandidature, nisam imao novca za kampanju 1Foto: FoNet / Zoran Mrđa

Novinar Srđan Škoro saopštio je danas da se nije kandidovao za predsednika Srbije jer nije uspeo da sakupi dovoljno novca za kampanju.

Škoro je agenciji Beta kazao da nije želeo da pristane da bude deo „kombinacija i kalkulacija“ na opozicionoj sceni koje bi ga na bilo koji način „ukaljale i uvaljale u blato koje gledamo svaki dan“.

„Politika u Srbiji je sport za bogate. Ja sam čovek s Biroa za nezaposlene gde ću i ostati i posle ovih izbora. Nažalost, nisam uspeo da sakupim dovoljno novca da bih imao kakvu takvu skromnu kampanju, a istovremeno nisam želeo da pristanem da budem deo nekih kombinacija i kalkulacija na opozicionoj sceni koje bi me na bilo koji način ukaljale i uvaljale u blato koje gledamo svaki dan. Aleksandar Vučić zajedno sa svojim dublerima, kaskaderima i statistima iz opozicije konačno može da odahne“, rekao je on.

Dodao je da će o detaljima šta se sve dešavalo od trenutka kada je najavio da će se kandidovati za predsednika Srbije, kao i o dodatnim razlozima zašto ga neće biti na glasačkom listiću, obavestiti javnost u narednim danima.

„Znao sam da političku scenu većinom čine ljudi koji žive od nedostatka dokaza, ali da je sve to baš ovoliko povezano i da su gotovo svi na istom zadatku, moram priznati da nisam znao. Pogrešno sam verovao da lična hrabrost, čestit stav i jedna zdrava priča mogu da pokrenu građane u Srbiji, posebno one koji su nezadovoljni istom političkom ponudom poslednjih 30 godina. Kasno sam shvatio da u Srbiji politički džuboks nikad nije izašao iz mode“, ocenio je Škoro.

Po njegovim rečima, iako svi najavljuju pobedu na predstojećim izborima, jedino što iz iskustva sigurno zna je da će najveći gubitnik biti narod koji ponovo neće imati adekvatne predstavnike, još manje vlast kakva mu je potrebna.

„I pored svega, pozivam sve gradjane da izađu na izbore. Pružiću opoziciji onoliko podrške koliko sam je od njih i dobio. Mislim da je to pošteno“, rekao je.

Naveo je da je da su „predstojeći izbori tek početak i da predstoji nam ozbiljan rad i borba za ozdravljenje i oporavak Srbije“.

„Kad budemo saznali zvanične rezultate izbora znaćete zašto ovo kažem. Svi oni koji posle toga budu smeli da sebe pogledaju u ogledalu znaće gde mogu da me pronadju i ukoliko budu želeli da prave i grade neku ozbiljnu organizaciju dobro su došli“, istakao je.

Ocenio je da „ovi što izbacuju parole tipa kako ‘Srbija nije na prodaju’ moraju znati da je upravo sve suprotno“.

„U Srbiji je bukvalno sve na prodaju, pa čak i glasovi, potpisi, a najviše ljudi. To nas je i dovelo tu gde jesmo. Ogromna količina licemerja i hronični nedostatak karaktera. Kako to otkloniti? Moramo zasukati rukave i prionuti na posao. Za izlazak Srbije iz ambisa u koji je upala, potrebno je mnogo više od deklarativnog izjašnjavanja o neophodnoj promeni sistema i iskazanoj potrebi za jednom pravom i novom pričom“, kazao je Škoro

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.