Vučić o rušenju u Savamali: Žao mi je što nisam lično upravljao bagerom 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

„Ponosan sam na sve što smo uradili u Beogradu na vodi. Žao mi je što nisam lično tokom dana upravljao bagerom koji bi one udžerice i straćare skolonio sa tog mesta“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom gostovanja u emisiji „Direktno sa Minjom Miletić“, na televiziji Juronjuz.

Vučić je upitan o aferama koje su pratile njegovu vlast i članove njegove stranke, odgovorio da ne postoji nikakva afera u vezi sa Savamalom, te da mu je žao što nije lično upravljao bagerom koji je rušio u tom delu grada.

„To bi bio pravi doprinos predsednika Vlade ili predsednika Republike napretku zemlje. Neretko sam bio bludožer u ovoj zemlji, radio sam ono što niko nije smeo. Žao mi je što nisam bio upoznat sa time inače bih sam seo u 12 sati pre podne i to bih obavio“, naveo je Vučić.

Odgovarajući na komentar novinarke da je tamo bilo vezanih ljudi koji su povređeni pri rušenju, Vučić je odgovorio da sudski organi to nisu dokazali.

„Ja tamo nisam video nikoga da je vezivan. To niko nije dokazao na sudu“, rekao je on.

Govoreći o drugim aferama, Vučić je rekao da za njega „ne postoje“ Panama papiri, da on lično nema tajne račune, a da je drugim „njegov brat sam kriv za svoje prebijanje“.

„Nemam tajne račune u inostranstvu, a oni koji imaju desetine i stotine računa izbegavate da ih spominjete. Što se tiče drugih afera, poput Jovanjice, ne znam o čemu se radi, uhapšeni su neki ljudi, ja nikada nisam imao veze sa njima. Što se tiče Siniše Malog milsim da se radi o izvanrednom stručnjaku za finansije“, rekao je Vučić.

Upitan da li je odgovor na svaku optužbu na račun vlasti da se čuje da iza toga stoje „Đilas i Šolak“, rekao je da on to nije rekao i da je reč o „proizvodnji kad ne možete da se suprotstavite nečijem radu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari