Izborna skupština Narodne stranke 24. februara: Vladimir Gajić jedini kandidat za naslednika Vuka Jeremića 1Foto: Medija centar Beograd

Izborna skupština Narodne stranke biće održana 24. februara, a jedini kandidat za predsednika biće advokat Vladimir Gajić, rečeno je agenciji Beta u toj stranci.

Na skupštini će pored predsednika biti izabrani i potpredsednici stranke.

Na decembarskim izborima Narodna stranka nije prešla cenzus za republički, pokrajinski i gradski parlament, što je bio razlog da predsednik Vuk Jeremić podnese ostavku, kao i svi članovi predsedništva: Sanda Rašković Ivić, Siniša Kovačević, Marina Lipovac Tanasković, Vladimir Gajić, Stefan Jovanović (generalni sekretar), Aleksandar Ljubomirović (Internacionalni sekretar) i Nenad Đorđević (kooptiran član Predsedništva).

Ostavku je na sve funkcije u stranci podnela i narodna poslanica Ivana Parlić.

Na izborima 17. decembra za Skupštinu Srbije Narodna stranka osvojila je 0,88 odsto glasova i nije prešla cenzus od tri odsto tako da je ostala bez poslaničkih mandata.

Narodna stranka ostala je ispod cenzusa i na pokrajinskim izborima sa 0,83 odsto, kao i u Beogradu sa 2,3 odsto glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari