Izborna skupština Zdrave Srbije sutra na Zlatiboru 1

Izborna skupština Zdrave Srbije, čije sedište je u Čajetini, održaće se u nedelju, 19. januara, od 11 časova u svečanoj sali Grand hotela Tornik na Zlatiboru.

Na skupu, kome će prisustvovati delegati iz svih krajeva Srbije, biće predstavljen program stranke i izabraće se njeni organi, a govoriće njen lider Milan Stamatović, koji je i predsednik opštine Čajetina.

Konstituisanjem organa te stranke biće zaokružen proces njenog stvaranja koji je započet 5. juna 2017. godine. Tada je formiran prvi Inicijativni skup u zlatiborskom selu Ljubišu, a rešenjem Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, 4. marta 2019. godine,  Zdrava Srbija je upisana u Registar političkih stranaka Srbije.

Uz navode da je „Zdrava Srbija jedinstvena, autentično regionalna stranka po mestu nastajanja“, u sopštenju te stranke se ističe da je ona „i originalna po tome što želi da pomogne ozdravljenju cele Srbijei to akcijom iz unutrašnjosti, a ne iz Beograda“.

„Osnovu političkog programa Zdrave Srbije čini odgovorna nacionalna i državotvorna politika u cilju očuvanja teritorijalnog integriteta i suverenosti Srbije, brige o svom narodu u zemlji, regionu i dijaspori, suzbijanja kriminala i korupcije, decentralizacije vlasti, odgovorne spoljne politike, opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, u Bosni i Hercegovinii Crnoj Gori, razvoja kompletne ekonomije sa naglaskom na razvoj poljoprivrede, turizma i preduzetništva“, saopšteno je iz te stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari