Izborni kongres LSV zakazan za 19. novembar: Bojan Kostreš najavio da će se kandidovati za predsednika 1foto Medija centar

Izborni kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine na kome će biti izabran novi predsednik, umesto Nenada Čanka, koji je odlučio da se povuče sa čela stranke, nakon 32 godine, zakazan je za 19. novembar. Prijava kandidatura je do 7. novembra, tako da se još ne zna ko će sve biti kandidati.

Dosadašnji zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš kaže za Danas da će se kandidovati za predsednika stranke, ali da je odluka na delegatima kongresa.

„Po našem Statutu bira se jedanaest članova predsedništva. Četiri sa najvećim brojem glasova delegata kongresa, istovremeno su kandidati za predsednika stranke. Predsednika biraju delegati Kongresa tajnim glasanjem, jednokružnim većinskim sistemom. U skladu sa Pravilnikom o kandidovanju. izabran je kandidat koji dobije najveći broj glasova, „, objašnjava Kostreš za Danas.

 

Predsjednik i osnivač Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pre izvesnog vremena najavio je da se, nakon 32 godine povlači, sa mesta prvog čovjeka stranke, kako bi stranci omogućio da razvije sve svoje kapacitete koji su bili onemogućeni ličnom netrpeljivošću koja posljednjih decenija prema njemu postoji.

“Nekada je moralo da se desi. Ne postoji nijedan poseban razlog. Osim ako ne uzmemo kao suštinu da se odnosi planetarno mijenjaju i samim ti se i LSV mora mijenjati u smislu ne odustajanja svog vrijednosnog sistema i programa, nego odustajanja od svega onoga što je opterećuje. Lično mislim da posle 32 godine bivanja na čelu stranke, tokom kojih sam bio napadan od skoro svake vlasti i opozicije,došao u situaciju da sam LSV-u i samoj ideji za koju se zalažemo od osnivanja postao opterećenje“, naveo je Čanak i dodao da je njegovo ostajanje na čelu stranke bilo neodgovorno i kontraproduktivno, jer na trenutnoj funkciji nije koristan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari