Izetbegović: Biće reakcije na referendum 1

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je danas da je uveren da će međunarodna zajednica reagovati na održavanje referenduma u Republici Srpskoj i jedino je pitanje kada će i na koji način do toga doći.

Gledali smo kako Sadam Husein, Gadafi i Milošević prkose i kako to izgleda. Definitivno se ne možete odnositi na ovakav način prema SAD, Evropskoj uniji, Venecijanskoj komisiji i Ustavnom sudu a da to nema posledica, rekao je Izetbegović za televiziju N1.

Prema njegovom mišljenju, Milorad Dodik i oni koji su ga pratili u ovome su izašli iz zaštićene zakonske zone u protivzakonsku i protivustavnu poziciju.

Došli smo u jedan novi inat koji prelazi sve granice. Viđali smo to u prethodnih par decenija od strane srpskih i srbijanskih vođa i videli smo kako se to završava. Ovo nije prvi iracionalni inat. Ti ljudi vuku konopac dok ne pukne, a onda padnu na leđa, poručio je Izetbegović.

Komentarišući današnju izjavu Dodika da oni koji žele da hapse mogu da uhapse ceo referendum, Izetbegović je rekao da ne može da se uhapsi ceo referendum, ali mogu oni koji su narod nagovorili da ide u tom smeru. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari