Izetbegović: Nikolić da razmisli 1

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine i lider SDA Bakir Izetbegović rekao je da predsednik Srbije Tomislav Nikolić treba da razmisli da li treba da dođe u Banjaluku 9. januara na proslavu Dana RS.

„Gospodin Nikolić bi trebalo da dođe u februaru u Sarajevo. Kada je u pitanju dolazak u Banjaluku, javno bih ga zamolio da razmisli o toj stvari. Dobrodošao je uvek, ali zarad boljih odnosa na koje se zaklinjemo svi, neka razmisli o činjenicama“, istakao je Izetbegović za N1 Sarajevo.

Dodao je da je 9. januar kao praznik ukinut odlukom Ustavnog suda BiH.

„Dakle, 9. januar je ukinut odlukom Ustavnog suda kao dan entiteta RS. U apelaciji, ali i po mišljenju Venecijanske komisije, koja je ekspertsko savetodavno telo najreferentnije pri Savetu Evrope, utvrđeno je da se radi o diskriminišućem prazniku. Niko nema ništa protiv RS i da ona slavi dan nastanka, ali to ne treba dan koji vređa druge ljude u tom entitetu“, istakao je Izetbegović.

„Mislim da gospodin Nikolić ne bi trebalo svojim dolaskom da stane na stranu nečega što diskriminiše bilo koga u ovoj državi. Radovalo bi me da dođe neki drugi dan i da se ne pridružuje proslavi koja će povrediti bilo koga u BiH“, rekao je Izetbegović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari