Izrael i Kosovo uspostavili diplomatske odnose

Ostavite komentar


    1. I bez potpisa Izrael bi priznao KiM.
      Iamo je pritisak od strane SAD pa valjda Srbija nije jača od najjače sile sveta.
      Krivicu Vučić ne snosi jer nije pitanje Srbije već je pitanje Izraela.

  1. Велики је Јерусалим. Неће ваљда и она обећана амбасада Србије баш у комшилук са Косовом* (са звездицом)

  2. Kompromis je od stranw Kosova ucinjen prihatanjem Ahtisaihevog plana za Kosovo kad za 4-5 % srba na Kosovu pristali da blokiramo rad kosovske skupstine sto nema identicnog slucaja u svjetu da ijedna nacionalna nanjina ima toliko ustavnih prava kao srbi na Kosovu
    A Vucic moze da daje Francuskoj i beogradski aerodrom i moze da kupi koliko god zeli oruzja od Francuske , Serbija nema sanse da ugrozi teritorialni integritet Kosova

    1. @fery

      Za vreme II svetskog rata Kosovo je na identican nacin bilo otcepljeno od Srbije, fasisti i nacisti su sponzorisali albanizaciju Kosova, i tada ste proterali nekih 100.000 Srba, ubili 10.000… I sta se desilo? Vratilo se Kosovo tamo gde i pripada, u okvire Srbije. Mozete vi Albanci da skacete koliko god hocete ali ta neprirodna i bespravna tvorevina na Kosovu ce nestati bas kao sto je i nastala.

      1. @Dzaba: zaboraviosi ili nisi znao koliko je naroda u Srbiju proterao Mosa Pijade , kao ondasnji Titov ministar . A, uvezli su citave porodice sakravama ,ovcjna i na volovskim kolima i ovcama prelazili granicu zvoneci . Da bi znao i cuo Mosa Pijade i J. B. TITO. Tek , da se zna .

      2. Bilo je ono otcepljeno i posle 2.svetskog rata , zahvaljujući tim komunističkim zločincima , e sada njihova deca nastavljaju tamo gde su oni stali…

        1. U pravosi ona bila odvojena od matice Albanije sada je pobedio u ratu maknuo najloseg okupatora dadovsi mu lekciju n kosarima kada ste podigli bjelu zastavu i pobegli s rep sred noge a potome potpisali kapitulaciju u kumanovo sad vas ima par dedovce pijandure koji uljuriraju nakon minimalca po seoske prodVnice i oni za par god nece biti i kraj vase ere papa

    2. Ne vidim kakav je to kompromis Srbi imaju manja prava nego sto su imali dok nije otudjeno Kosovo vidim sta su Albanci dobili Ali ne vidim sta su Srbi dobili osim pravo na zivot , opljackani progonjeni I vecinom proterani. A prica da mogu da blokiraju nesto je netacna to se najbolje videlo po osinivanju vojske protiv koje su Srbi bili ali je svjedno osnovana.

    3. Како можемо да угрозимо сопствену територију?

  3. > Lupi Osmanijeva: „Odnosi naša dva naroda su u prošlosti bili jaki i zasnivali su se na solidarnosti i prijateljstvu“. Kako da ne, narocito za vreme II svetskog rata kada su Albanci imali SS diviziju Skenderbeg…

  4. Израел је попустио под притиском САД и признао нелегалну сецесију дела територије једне суверене земље на којој живи национална мањина чија бројност не прелази 10% већинског народа. Такав поступак је противан државним интересима Израела, с обзиром на то да на његовој територији живи национална група знатно бројнија од 10%, која није задовољна са централном влашћу те земље, што у будућности може донети нестабилност и велике тешкоће.

    1. Malo ti je matematika loša. U Srbiji živi 5,98 miliona srba (rezultati popisa iz 2011 godine), a na Kosovu 1,6 miliona albanaca (rezultat popisa 2011 godine).
      To mu dođe 27%. Skoro trećina! Tako da nemoj više pisati gluposti!

  5. Pa zar Izrael nije nas veeeliki prijatelj, Vucicu? Sta je Dacic radio na tom planu? Spavali ste, ganjali neka plemena po Pacifiku zbog Kosova? A Izrael kao nije bitno?

  6. Šta očekivati od države (Izrael) koja je ratovima i okupacijom dva i po puta uvećala svoju teritoriju od osnivanja do danas.
    Ovo nije antisemitizam, ovo su činjenice.

  7. Столица је ипак била хоклица. 6:0, за нас! Замислите шефа државе који је дао све, а награђен је признавањем одвојене територије од стране треће државе, које, уопште, нема, на лицу места. Јединствен случај.

  8. Da su Srbi narod koji drzi do sebe , odrzali bi protest ispred izraelske ambasade. Tacka.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.