Jadranka Joksimović potvrdila da je odbila Ministarstvo za informisanje: O svojim razlozima sam obavestila predsednika i stranku 1Foto: Miroslav Dragojević

Tehnička ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović potvrdila je da je odbila predlog da bude na čelu Ministarstva za informisanje.

Na pitanje Danasa da li su istinite spekulacije da je odbila ponudu da bude ministarka informisanja ona je rekla: „O svojim razlozima sam obavestila Predsednika i predsedništvo stranke, i ne znam šta je tu sad tema spekulacija. To je normalan demokratski način delovanja u stranačkom i političkom životu“.

Joksimović više nije deo vlade, a nju će na poziciji ministarke za evropske integracije zameniti Tanja Miščević, dok će funkciju ministra informisanja obavljati Mihajlo Jovanović, dosadašnji direktor Kancelarije za elektronsku upravu.

Joksimović je za ministra bez portfelja zaduženog za evropske integracije u Vladi prvi put je izabrana 27. aprila 2014. Nakon vanrednih parlamentarnih izbora, 11. avgusta 2016. reizabrana je za ministra bez portfelja zaduženog za evropske integracije.

Formiranjem Ministarstva 2017. izabrana je na funkciju ministra za evropske integracije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari