Janković: Pojedini poslanici vlasti tabloidizirali državu

Zaštitnik građana povodom optužbi SNS da izveštajem o radu vodi predsedničku kampanju

Ostavite komentar


  1. Zasto nam se ovo dogadja? Umesto da raspravljaju o izvestaju poslanici SNS "kandiduju" Sasu Jankovica za predsednika Srbije. Opsiran odgovor /u tekstu gde nijedna rec nije suvisna /dala je novinarka Nedeljnika Vreme Zora Drcelic u poslednjoj recenici teksta DUBLER PREMIJERA VUCICA: Kao da niko nije primetio da nam se seseljizacija vec dogodila, samo sto se drugacije zove. Seseljizacija Srbije, eto to je odgovor. Cirkus drzava.Nesrecna Srbija.

  2. Janković je svojim ponašanjem i političkim delovnjem što mu je po zakonu zabranjeno sam izazvao političke napade na njega.

  3. Jankovic je i do sada svake godine podnosio izvestaj pa niko nije uradio nista po tom pitanju. Cak i kad su njegovi bili na vlasti.

  4. Zastitnik gradjana Srbije Sasa Jankovic, se ponasa kao malo dete, kada se igra sa svojim drustvom pa place i kaze vratite mi moje krpice. Pa ko moze drugi da ga kandiduje sem njega, nemoj da izmislja i trazi alibi. Bolje radi svoj posai o za cega te gradjani Srbije dobro placaju.

  5. "Narodna skupština nije razmatrala izveštaj Zaštitnika građana ni za 2014. godinu, a od podnošenja izveštaja za 2015. prošlo je pola godine, a razmatranje izveštaja pred Narodnom skupštinom nije ni zakazano"- treba li nesto dodati…

  6. Najsmešnije je što i dalje tvrdi da je zaštitnik građana, a nije ništa drugo sem propalog političara bez ikakve budućnosti na političkoj sceni, naročito nakon pokazane neodgovornosti i neozbiljnosti.

  7. Strasno je to sto jedan zastitnik gradjana, koristi svoj posao za reklamu svoje politike! Jos strasnije, sto vredja Premijera Srbije… Neka bar bude covek, neka da ostavku na mesto zastitnika gradjana i osnuje svoju politicku stranku!

  8. Sam se ispromovisao kao kandidat, pa mu sad neko drugi kriv. Ne skida se iz medija, umesto da u miru i tišini štiti interese i prava građana Srbije tj. da radi posao za koji je i te kako lepo plaćen. Da ne kažem preplaćen!!

  9. Definitivno zastitnik gradjana je napravio propust i umesto da stoji iza svoga izvestaja,podmetnuo je zamenika i potvrdio da mu nije bitno to sto je radio odnosno napisao.

  10. Jankovic je svojim izostankom sa sednice odbora gde je trebao da brani ono sta je napisao napravio propust par exelans!

  11. Ako je bilo toliko vazno razmatranje izvestaja , zasto Jankovic nije bio prisutan?! Zar i on sam svojim ne dolaskom, pokazao koliko je on bitan?!

  12. Ako vec smatra sebe uspesnim politicarom, neka osnuje svoju stranku pa da vidimo kako ce proci.

  13. Tačno je da građani Srbije zaslužuju nekoga ko će zaista obavljati funkciju Zaštinika njihovih prava, sloboda i interesa, a ne čoveka koji se mnogo više bavi politikom i borbom za vlast nego poslom za koji je plaćen.

  14. Botovi komentarisite temu. Molim centralu da objasni botovima a ocigledno i SNS bot poslanicima da su teme u skupstini jasno definisane, a ne odredjene bolesnom SNS zeljom za propagadnom u svakom trenutku, na svakom mestu. Botovi shvatite da narod Srbije jasno vidi sta radite i da cete se jednog dana javno stideti sta i kako pisete. A gospodinu Jankovicu SVAKA CAST na strpljenju sa SNS mlatiocima prazne slame.

  15. Znači, čim neko skrene pažnju na nešto šta je Janković uradio ili još gore, nije uradio, to je napad?! Kako da ne.

  16. Sve mi se čini da je ovom " zaštitniku " građana samo važno da da postane važan politički faktor u Srbiji?

  17. Jankovicu opredeli se sta si zastitnik gradjana politicar tviteras kerovodja reci nam da znamo vise mozda si u sukobu interesa ne smes da imas dve funkcije tako zakon kaze.

  18. Jankovic je pokazao veliku neodgovornost i neozbiljnost kao zastitnik gradjana, kakav li bi tek predsednik drzave bio?!

  19. Ma nemam je ništa protiv neka se Janković bavi politikom i neka vodi svuju kampanju za predsedničke izbore , ali onda neka podnese ostavku na mesto zaštitnika građana. To dvoje ne može nikako zajedno.

  20. Jankoviću odlično radiš čim su napujdani botove na Tebe. Veća satisfakcija ti nije potrebna oni to ionako ne kapiraju.

  21. Sam je prouzrokovao napade na samog sebe,vrseci funkciju zastitnika uporedo se bavio politikom,i eto sad upravo vrsi predsednicku kampanju.

  22. Građani zaslužuju da zaista neko njih i štiti, a ne da se o njihovom trošku reklamira u pripremi predizborne kampanje

  23. G. Jankovicu lepo napravite vasu politicku stranku, dosta je vise bilo skrivanja iza "zastitnika gradjana"

  24. Zaštitnik je poput moreplovca koji se ukrca na brod bez kormila i kompasa, te nikad ne zna na koju obalu će pristati.

  25. Kaze Jankovic: "Dovoljno je pogledati moje izveštaje za prethodne godine", a nije se udostojio da prisustvuje u Skupstini i procita svoj godisnji izvestaj!

  26. Političar i to onaj koji je prešao na tamnu stranu meseca! Zna to cela Srbija, vrlo dobro..

  27. sns poslanici, kao i sns botovi, moraju da napadaju zaštitnika građana, da bi opravdali doboijene privilegije. zaštitnik smeta režimu, jer savesno radi svoj posao.

  28. Janković se sprda sa državom i njenim institucijama i tako je izgubio svaki kredibilitet i ostao samo političar ,koji zloupotrebljava svoj položaj !

  29. Ovo nepojavljivanje u Skupstini Sase Jankovica, je krajnja drskost prema onima koji su mu ukazali poverenje!

  30. Krajnja neodgovornost! Neprisustvo na odboru gde je trebalo da predstavi svoj godisnji izvestaj!

  31. Zašto se Janković plašio da dođe na sednicu Saveta i podnese izveštaj o radu za 2015. godinu, odgovori na pitanja članova saveta i gotovo, ali šta da kaže kada je 2015. godine radio sve drugo osim posla za koji ga građani debelo plaćaju.

  32. Saša Janković se po izveštaju njegovom o radu da ništa ne radi, i to je njegov veliki problem, koji samo ne što žali a ništa ne radi, dok svoju fotelju koristi za predsedničke izbore. Videli su poslanici iz njegovog izvetaju o radu da se više javnosti nego što radi.

  33. Od danas vise ne citam komentare.Ovi glupi i poslusni botovi zagadili su i Danas.Zamisljam, sta bi mene navelo da citam Informer.Nista.Nemoguce.

  34. Saša Janković bi trebao da štiti interese gradjana a ne da se pod okriljem ,,zaštitnika gradjana,, promoviše kao političar.

  35. Građani često moraju da se obraćaju drugim institucijama da ih zaštite od Zaštitnika građana jer ne dele njegove simpatije prema cenzus opoziciji.

  36. U izvestaju je mnogo zastupljena politika tako da nema sumnje da se Jankovic dosta vise bavi politikom nego zastitom gradjana.

  37. G. Janković bi trebao dobro da razmisli šta želi da bude političar ili zaštitnik građana, jer jedno sa drugim ne ide.

  38. Saša Janković je zaštitnik gradjana s ti da sebe jedino smatra gradjaninom on štiti samo svoje interese.

  39. Botine, stan““te malo, uzmite vazduh, žvaknite sendvič – de, de, video vas je gazda, pomilovaće vas. Bez brige. Ne utrkujte se da mu ljubnete ruku. Daće ON svima vama. A nas, normalan svet, ostavite na miru, ne smetajte dok se međusobno dopisujemo. Nikoga, osim vas samih, ne interesuje vaše blebetanje. Niko ne čita i ne drži do vaših "komentara". Samo nepotrebno zauzimate prostor i zagađujete atmosferu. Postali ste ekološka pretnja. Dosadni ste.

  40. Puna podrske Jankovicu. Svi cestiti gradjani ove zemlje vide vase vrednosti. Istrajte u svom radu

  41. Neverovatno, zaštitnik građana koristi funkciju za vođenje politike, mislim da to nije njegov posao!

  42. Sam si sebe pokopao kada si rekao "Izveštaj za 2015. ne razlikuje se mnogo od izveštaja za prethodnu godinu" to znači da ništa nisi godinu dana radio.

  43. Ti ovde si jedni koji koristi svoju poziciju na kojoj se nalaziš, da bi se isticao u javnosti.

  44. Nemas ni Z od zastitnika gradjana samo gledas svoju korist i da napadas postene ljude koju se u vladi dano-nocno bore da Srbija koraca ponosno ka Evropi.

  45. Zasto Skupstina ne smeni Jankovica s obzirom na to da ima velike zamerke na rad Zastitnika. Zasto to vec nisu uradili?

  46. Probaj politikom da se bavis javno pa ces videti da si NULA na prvim izborima a ne iza drzavne funkcije da se krijes.

  47. Ti si jedan obican prevarant koji nema svoje JA vec stoji kao neki zastitnik gradjana a ustvari je poput demona koji ih gura u rupu bez dna.

  48. Probaj da osnujes svoju stranku pa ces videti gde ti je mesto kao i svi ostali politicari koji su nas godinama lagali i varali i sada su konacno u zasluzenu zaborav.

  49. Postavlja se pitanje onda ako Jankovic ne vodi predsednicku kampanju zasto se ne ogradi od opozicije i zasto se svaki dan pojavljuje u novinama?

  50. Izvestaj gospodina Jankovica je vec sest godina preslikan pa mu to nije smetalo do sada. Neka prestane da radi ove svakodnevne promocije sebe i neka mi odgovori na pitanje koje sam mu postavio putem mejla pre par meseci.

  51. Janković svuda koristi priliku da se politički promoviše.Sramota je da neko koristi javnu funkciju u te svrhe.

  52. Jankovic sam nije iskljucio mogucnost da se kandiduje na izborima, dakle zloupotrebljava funkciju.

  53. To mora da je ta odgovornost i posvećenost poslu kada se ne upristoji ni da dođe da učestvuje u diskusiji kojoj je tema njegov izveštaj

  54. Prima platu kao Zastitnik gradjana, a bavi se politikom. Moze da podnese ostavku, pa onda neka krene u kampanju, ako ce da bude kandidat propale opozicije.

  55. U Srbiji sve sami "politicari““iz komentara se vidi u stanju su da raspravljaju o necemu a da nisu ni vidjeli izvjestaj (za botove) a za one papke u skupstini koji imaju mogucnost i uvid u izvjestaj je problem pismenosti.Kod njih vazi pravilo sta kaze glavni baja.

  56. Gospodine Jankoviću , mani se politika i radi ono zašta te građani debelo plaćaju.

  57. Gospodine Jankoviću , To što je vaš izveštaj isti kao i 2014. godine nije opravdanje što se niste pojavili na sednici odbora na kome se razmatrao vaš izveštaj.

  58. Gospodine Jankoviću , od vas građani traže da se bavite sa onim zašta vas oni debelo plaćaju , ali na žalost vi se upravo više bavite politikom nego zaštitom građana.

  59. Jankovic bi trebao da se zapita kako je stigao tu gde jeste, strasno kako se izjasnjava zastitnik gradjana,kao da je zastitnik opozicije.

  60. Laska mu što ga opozicija vidi kao kandidata za predsednika. Posebno kada ga Zoki Bunda podržava.

  61. Negde pročitah u komentarima da treba da osnuje političku partiju. To je isto kao što bi i budali rekao da skoči

  62. Treba imati zeludac za ovo i ove. Neki bi naveli drugi organ u opisivanju bioloskog pribora koji je dobrodosao zastitniku gradjana u suocavanju sa agresivnoscu sluzbe za mlevenje potencijalnih politickih protivnika. Ipak, za ove male ljude nije potrebna hrabrost, vec samo jaki zivci. Zastitnik gradjana nece biti usamljen u nastojanju da stiti prava gradjana, bio on kandidat ili ne za predsednika. Naprotiv, nezadovoljstvo stanjem u drustvu ima mnogo vecu bazu istomisljenika, nego sto oni imaju sredstava da suzbiju kriticko misljenje.

  63. Od Jankovića nikad neće biti ni poštena čovjeka ni zaštitnika građana. On se samo bavi politikom.

  64. Za svađu je potrebno dvoje. Ako optužuje jednu stranu za tabloidizaciju, i sam joj je doprineo.

  65. Upravo je Jankovićev nedolazak na sednicu odbora u neku ruku kršenje prava građana da imaju zaštitu od onoga ko je izabran da štiti njihova prava. To je prema građanima neodgovorno i može Janković sad da priča do mile volje i da smišlja opravdanja.

  66. Upravo je ti tabloidiziraš meditirajući u svim medijima u poslednje vreme prečesto za nekoga ko je na javnoj funkciji te vrste!

  67. Sramota je da koristi javnu funkciju samo da bi napadao Vučića.Nije on nikakav zaštitnik građana, već propali političar.

  68. Sasa Jankovic kao "zastinik gradjana" ocigledno svoj posao koristi za reklamiranje svoje politicke partije.

  69. Тi si najveci tabloid u ovoj drzavi, umesto da branis prava gradjana ti se bavis politikom.

  70. mislim da nije slučajno, da se vidi, da zaštitnik građana pretenduje da se bavi politikom.. odrekni te se Vi ove funkcije zaštitnika građana i bavite se politikom otvoreno i javno, da ne bi zloupotrbljavali svoj položaj , a i pustite nekog drugog da dođe na to mesto…

  71. Ovaj covek je bezobrazan i arogantan i ponasa se vise kao clan DS nego kao nestranacka licnost koja obavlja svoj posao u interesu naroda.

  72. Pa da izveštaji su slični ništa nije uradjeno a para nema i na kraju bahatost ne pojaviš se na sednici …LEPO NEMA ŠTA .

  73. Izveštaj zaštitnika je politički pamflet i njegova lična analiza vlasti protiv koje je od prvog dana i nema veze sa realnošću i istinom.

  74. Janković je zamenio teze i nije nikakav niti političar niti zaštitnik građana. Svoj posao ne zna da obavlja na pravi način i samim tim nije ni sposoban ni za kakve funkcije.

  75. Smeniti ga, ako je vidjen predizborni spot smeniti ga, ne da da ostavku, neka se bavi politikom a ne da krade narod, niko mu ne brani bavljenje politikom ali ne na radnom mestu.

  76. Ja nisam iz oblasti politike ali cini mi se da svakodnevno citam o zastitniku gradjana Jankovicu u medijima ali o svemu a najmanje o njegovom poslu, pa se pitam za cega je on placen i sta mu je posao?

  77. Pa ako neko tabloidizira državu to jeste gospodin Janković i većina medija koji jesu žuta-tabloidna štampa.Jankovića ništa drugo i ne zanima osim političke karijere , a izvesno je da je neće nikada ostvariti osim kao žuti tabloidni orator.

  78. Prateci tvoj rad mozemo slobodno reci da je to zapravo to radis Jankovicu. Nego hoces li nam odgovoriti kako je nastradao Predrag Gojkovic?

  79. Da se razumemo, da gospodin zastitnik gradjana svoj posao radi profesionalno i u skladu sa zakonom kritika ne bi ni bilo. Ne znam u cemu je problem?

  80. Sasa Jankovic je na funkciju zaštitnika građana izabran 29. juna 2007. Tada je uveliko Srbijom harao list Press, u vlasnistvu Dragana Djilasa. Zasto tada nije govorio o uticajima tabloida u drzavi?!

  81. Ti si pokazao svoje lice i svoju odgovornost, i sad kazes kako neko tabloidizuje tvoju neodgovornost, to nije tabloidska prica već činjenica…

  82. Opet ovaj lazni zastitnik gradjana?! Ko o cemu Jankovic o politici! Gradjani zasluzuju bolje-zasluzuju da se Jankovic bavi poslom za koji je debelo placen a ne da se bavi politikom. Ili neka da ostavku ili da ne daje nikakve politicke izjave-treceg nema!

  83. Ti si pokazao svoje lice i svoju odgovornost, i sad kazes kako neko tabloidizuje tvoju neodgovornost, to nije tabloidska prica već činjenica…

  84. "Sramota" napadate "nevinog" čoveka ,koji "redovno dolazi na posao" i radi ga "nepristrasno" !!!

  85. Ovaj Janković ne silazi s društvenih mreža i medija poput starleta, a nas ubeđuje kako su pojedini poslanici vlasti tabloidizirali državu.

  86. Ovaj Sasa Jankovic gleda samo svoj licni interes i bavi se politikom a ne poslom za koji je debelo placen.

  87. Potpuno političko razotkrivanje g.Jankvića, smatrao bih ga poštenim kada bi podneo ostavku i posvetio se politici jer sve što radi poslednje dve godine kaso zsštitnik je politički rad na afirmaciji sebe i opozicije i nije pošteno da uzima narodu debelu platu za svoj nerad na radnom mestu..

  88. Janković je običan politikant koji platu zloupotrebljava i bori se za političku poziciju umesto da nas štiti.

  89. On je čovek koji i dalje umišlja da njegova reč nešto vredi. Kakav si ti zaštitnik građana, ti si bruka i sramota.

  90. Janković umesto da se bavi poslom za koji je inače jako dobro plaćen krije se iza posla a u stvari je kandidatzya predsednika demokrata koji su pukli po svim šavovima.

  91. Janković definitivno nije čovek koji bi trebao da kritikuje bilo koga jer je on čovek koji je najviše tablodizira ovu državu svojim ponašanjem.

  92. otkud ti energija da se tako uzaludno, mucno… boris protiv tupavih ostrascenih lecenih radikala i vodje – coveka za zatvor ludnicu bolnicu u isto vreme ne znam gde prvo bi trebao, sam radi zlo, nikoga ne slusa, nista ne zna, zlo cini, brblja i valjda sam u to veruje, a niko mu se ozbiljno ne suprostavlja (osim Boga i biologije)

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.