Janković: Razgraničenje nastavak politike krvi 1Foto: FoNet Zoran Mrdja

Građanski blok 381 upozorio je danas da su planovi o „razgraničenju sa Albancima“ i promeni granica na Balkanu nastavak „politike krvi, suza i tla“, koja ljudima sa ovih prostora nikad nije donela dobro.

„Ponavljam da je to najopasnija ideja koja se u Srbiji čula još od devedesetih godina. Vučić, Šešelj, Dačić, Tači i Haradinaj neće moći da kažu da nisu znali šta rade i biće odgovorni ako se istorija koju su pravili Milošević, Tuđman i Izetbegović ponovi. Naša dužnost je da dignemo glas protiv novog etničkog inženjeringa“, izjavio je predsednik Pokreta slobodnih građana i Građanskog bloka 381 Saša Janković.

U multietničkim i multikonfesionalnim zemljama kakve su sve na Balkanu, samo koncept građanske države omogućava život bez stalnog etničkog konflikta, ocenjeno je u saopštenju.

Građanski blok 381 nudi državu u čijem centru pažnje je čovek, koje god nacionalnosti bio, i politiku koja se brine o ljudima, a ne o teritorijama i svom opstanku na vlasti, navedeno je u saopštenju PSG i Građanskog bloka 381. (kraj) vip/am 15:52

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari