Janković zahvalan DS-u, Vučić i dalje bez kandidata 1

“Zahvalan sam Demokratskoj stranci koja se odazvala apelu građana da predsednik Republike bude nestranački zaštitnik vrednosti, institucija, poretka, ljudskog dostojanstva, podele vlasti, političke kulture i nacionalnog, a ne partijskog ili ličnog interesa”.

Ovo kaže za Danas Saša Janković povodom prekjučerašnjeg istupa rukovodstva DS sa Draganom Šutanovcem na čelu koje je podržalo njegovu predsedničku kandidaturu. Janković smatra da je ovaj istup DS više od podrške.

– To je mnogo više nego podrška mojoj budućoj kandidaturi, to je zajedničko obećanje Srbiji koje ne sme da se izneveri – da će u njoj pravila da važe i za vlast i za opoziciju, da Ustav i zakoni nisu samo slova na papiru, da će se vrednovati rad i rezultati, a ne članske karte i obećanja, da će svako da radi svoj posao i za to odgovara, i da će državni organi biti u službi građana i zakona, a ne obrnuto. Izražavam zahvalnost i Novoj stranci, Mađarskom pokretu, ali i svim drugim političkim i nepolitičkim organizacijama i pojedincima koji su podržali ili će podržati moju buduću kandidaturu, kao i onima koji neće, ali veruju u uređenu, uspešnu i pristojnu Srbiju bez straha, kaže Janković za naš list.

Iz vladajuće SNS su na potez DS da podrži zaštitnika građana odgovorili u ironičnom tonu „dobili smo dosovskog kandidata“, a juče je lider naprednjaka i premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovio da bi poraz kandidata SNS značio njegov odlazak sa funkcije šefa Vlade.

– Nema nikakve sumnje da poraz na predsedničkim izborima ne mora da znači odlazak svih ministara ili promenu strukture političkih stranaka u vladi, ali svakako znači moj odlazak, izjavio je Vučić novinarima srpskih medija koji ga prate tokom višednevne posete Indiji.

Vučić je za TV Prva rekao da su Saša Janković i Vuk Jeremić „favorizovani DOS-ovski kandidati“.

– Oni su favoriti – dvojica DOS-ovskih kandidata Janković i Jeremić. Imajući u vidu pažnju koju imaju u javnosti, činjenicu da nikada niste smeli da napadnete nijednog, ni o jednom ne sme da se kaže loša reč. Moda je da se izgovori svašta na račun Vlade Srbije, ali o nekima ne sme da se kaže ništa. Oni su indijske svete krave. O njima nemojte da kažete ništa, makar svima bilo očigledno o čemu se radi. Svi ćemo da se pravimo blesavi da nam neko u društvu ne bi rekao „ej, ti si na nekoj drugoj strani“. To pokazuje koliko je novca na toj strani i pokazuje kolika je spoljna moć na toj strani, rekao je Vučić.

Premijer dodaje da neke kandidate podržavaju s jedne strane sveta, neke druge podržavaju iz nekih „čudnih zemalja“. „Čudnih po različitim angažmanima.“

– Mi kandidata nemamo. O tome nije moguće da se govori. Mi imamo veliki hendikep. Oni se ovim bave već mesecima i godinama. Jedan je izmišljao da se kandiduje u Ujedinjenim nacijama ne bi li podizao sopstvenu popularnost na račun svoje države. Drugi je izmišljao da se bavi jednim drugim državnim poslom, iako se tim nije bavio, naveo je Vučić.

On dodaje da je Tomislav Nikolić dobro radio svoj posao, iako to ljudi vole da potcenjuju.

– Odluku o kandidaturi ćemo doneti zajedno i pokušati da se suprotstavimo favorizovanim kandidatima i njihovom ogromnom novcu i ogromnom medijskom uticaju, dodao je Vučić, navodeći da ne razmišlja o izborima. Ponovio je da će kampanja SNS-a trajati od 20 do 25 dana. „Tada ćemo pokušati da im se suprotstavimo“, kaže lider SNS.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

46 reagovanja na “Janković zahvalan DS-u, Vučić i dalje bez kandidata”

  1. SNS ce imati kandidata,i obavestice uskoro javnost,ko ce biti njihov kandidat,dzabe dss kandidat kada im narod ne veruje!

  2. Ipak je onako kako se i pretpostavljalo,Janković lažni zaštitnik građana,od početka političar koji ima podršku Ds-a jer sam ne bi bi ni kandidat neke Mesne zajednice a ne za predsednika Srbije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.