Jekić (SSP): Vlast SNS-a uništava Aranđelovac, treba objediniti turističku ponudu Šumadije 1Foto: SSP

Narodni poslanik Stranke slobode i pravde Dalibor Jekić ocenio je danas da Srpska napredna stranka u Aranđelovcu vlast vidi samo kao plen i umesto da razvija turizam, uništava životnu sredinu.

„Aranđelovac je šumadijski biser turizma, a SNS ga korsti za prekomerno i nekontrolisano iskopavanje na Venčacu. Uništava životnu sredinu, a ljudima u selu Banja zbog miniranja popucale su kuće“, rekao je Jekić tokom posete Aranđelovcu, prenela je danas SSP.

Jekić je istakao da je najbolji pokazatelj odnosa države prema ovoj opštini nebriga o Starom zdanju, objektu koji datira još iz 19. veka, kao i odnos prema Bukovičkoj Banji koja, kao da je skrajnuta sa mape banjskog turizma.

Poslanik je pitao kada će se zaustaviti uništavanje Venčaca koji je nekada bio poznat po mermeru, a danas očigledno samo po kamenu za nasipanje puteva, dok istovremeno stalna miniranja uništavaju i kuće i životnu sredinu.

Za Nenada Milivojevića predsednika Opštinskog odbora SSP nedopustiv je odnos vlasti prema kompleksu Staro zdanje.

„Stranka slobode i pravde je izričito protiv da se promeni namena ovog kompleksa iz javne namene u ostalo, na taj način vrši se priprema da se ovaj kompleks odnsono jedna trećina parka preda u ruke privatnom licu. Objekat Starog zdanja mora da ostane u vlasništvu grada i da bude stavljen u funkcju kulture i turizma“, rekao je Milivojević.

Kako je saopštio SSP, Jekić i Milivojević su saglasni da je za razvoj turizma u Šumadiji neophodno objediniti turističku ponudu ovog regiona i što pre formirati Turističku organizaciju regije Šumadije koja bi objedinila ponudu Kragujevca, Aranđelovca, Topole, Knića, Batočine, Rače i Lapova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari