Poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) i članica Komiteta za informisanje Saveta Evrope Jelena Milošević upozorila je danas da bez slobodnih medija, u Srbiji neće biti slobode, a zemlja je u gotovo potpunom medijskom mraku, saopštila je ta partija.

Ona je, u pisanoj izjavi, ukazala da danas, kada su u znak protesta emitovanje programa prekinule jedine dve profesionalne televizije koje voljom vlasti može da prati samo deo gradjana Srbije, u Parizu zaseda Komitet za informisanje Saveta Evrope.

U izveštaju generalnog sekretara Evropske federacije novinara Rikarda Gutiereza, Srbija se pominje kao jedna od zemalja u Savetu Evrope koja najviše krši slobodu medija. Pretnje novinarima, pritisci režima, uvrede, gušenje kritičkog mišljenja samo su neki od alarma da je medijska situacija u Srbiji katastrofalna, istakla je Milošević.

Ona je navela da su članovi Komiteta za informisanje Saveta Evrope detektovali Srbiju kao zemlju u kojoj gotovo da i ne postoji sloboda medija, „i to je slika koju Srbija šalje u svet dok njeni gradjani žive u medijskom mraku izloženi svakodnevnoj, nezapamćenoj propagandi režimskih glasila“.

Svuda i na svakom mestu trudićemo se da se čuje istina o Srbiji, istina o mraku u kome živimo, istina o propagandi kojom vlast truje građane godinama sa svih nacionalnih frekvencija i preko tabloida koji su udarna pesnica režima. I to mora da prestane, poručila je Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari