Jelena Spirić (SSP) o komentarima Ane Brnabić: Nisam srbomrzac ako podržavam rezoluciju EP 1Foto: SSP

Narodna poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) Jelena Spirić izjavila je danas da nije „srbomrzac“, kako je naziva premijerka Ana Brnabić, ako podržava zahtev Evropskog parlamenta o istrazi izbora i incidenata koji su ih pratili.

„Nisam srbomrzac, kako me naziva odlazeća predsednica Vlade, Ana Brnabić, ako podržavam zahtev EP da se istraži izborna prevara i utvrdi odgovornost za one koji su umalo prebili Dragana, člana biračkog odbora u Svircu samo jer je ukazivao na izbornu krađu, kao i za one koji su napali Mariju, posmatračicu u Palojcu kada je prijavila ubacivanja listića u glasačke kutije“, navela je Jelena Spirić u pisanoj izjavi.

Jelena Spirić naglasila je i da je nije neprijatelj ako podržava Rezoluciju koja „zahteva da se utvrdi ko je u selima iz kojih su ljudi masovno otišli u inostranstvo glasao pa je izlaznost na pojedinim biračkim mestima bila i preko 90 odsto iako svi meštani znaju da je to nemoguće“, saopštio je SSP.

Prema njenim rečima, nijedan od zahteva koje su usvojili evroposlanici nije usmeren protiv Srbije, ali jeste protiv organizatora i izvršilaca izborne prevare koju su dokazali kontrolori sa domaćim i međunarodnim posmatračima.

„Ova vlast bruka našu zemlju“, ocenila je Jelena Spirić, navodeći da su međunarodne institucije Srbiju ocenile kao zarobljenu i izuzetno korumpiranu državu, u kojoj se ugrožene medijske slobode i ljudska prava. Kako je navela, za to nisu odgovorni građani, već vlast koja se „bogati i bahati preko leđa naroda čuvajući svoje fotelje izbornim malverzacijama“.

„Nikakva radikalska kampanja usmerena protiv evroparlementaraca ne može da sakrije da je Vučić sa svojim naprednjacima ukrao izbore“, poručila je Spirić dodajući da nikakvi napadi na opoziciju, nevladin sektor i građane ne mogu da zaustave započeti proces, koji će građanima Srbije omogućiti da slobodno bez pritisaka i ucena glasaju na izborima koji, da bi bili demokratski, moraju biti fer i pošteni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari