Ana Brnabićfoto FoNet/Vlada Srbije Peđa Vučković

Premijerka Srbije Ana Brnabić odgovorila je lideru SSP Draganu Đilasu koji ju je kritikovao jer je rekla da bi podnela ostavku kada bi joj neko zatražio međunarodnu istragu i pojasnio zašto je to nemoguće da uradi.

Đilas je na društvenoj mreži napisao da ga Brnabić uvek demantuje kad pomisli da je nemoguće izgovoriti nešto odvratnije i gluplje.
A ona mu je ubrzo odgovorila napisavši da na sreću, u Srbiji nikada takvi ne mogu da imaju većinsku podršku naroda.

„Imam samo jednu reč za vas: MUVE. Generacije će vas se stideti. Pre 110 godina, Austrougraska je tražila, ne da vodi istragu u Srbiji, već da učestvuje u istrazi uz naše organe, ali je naša Vlada smatrala da, zbog toga što ništa nije predviđeno u pogledu načina i obima tog učešća, prihvatanje takvog zahteva bi išlo mnogo dalje od toga što „dopušta narodna čast jedne nezavisne zemlje“ i bilo je odlučeno da se, neprihvatanjem takvog zahteva, zaštiti „suverenitet i nezavisnost Srbije“”, napisala je ona.

Kako je dodala, prema zvaničnim podacima, Srbija je u tom ratu izgubila 1.277.000 ljudi, da bi sačuvala svoju nezavisnost, suverenitet i slobodu.

“Beskrajno tužno je što je, vek kasnije, Srbija doživela da ima ljude, političke pokrete i stranke (svejedno koliko minorne) koji sami traže od stranaca da se njihova zemlja uceni kako bi pristala na međunarodnu istragu – dakle, sami traže od stranaca da grubo prekrše, pogaze, suverenitet i nezavisnost Srbije. Na sreću, u Srbiji nikada takvi ne mogu da imaju većinsku podršku naroda, ni blizu, ali je dobro što ste narodu pokazali na šta se sve spremni i koliko vam nezavisnost i suverenitet Srbije nimalo ne znače”, navela je ona.

Kako je zaključila, „lične uvrede od takvih kao što ste vi, za mene su orden časti, i smatram ih priznanjem za svoj rad i borbu za jaku, slobodnu, samostalnu i nezavisnu Srbiju”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari