Jeremić: Albanski prst je od juče na prekidaču za struju na severu Kosova

Ostavite komentar


  1. Kako se radujete srpskoj nesreći.
    I ushićeni ste vraćanjem vampira na scenu u Vašingtpnu.
    Kako je otišao Sloba otićiće i Vučić , ničija nije gorela do zore.
    Neradujte se nevoljama Srba na Kosovu , pa o oni su deo nas.
    Sada mi kažite da se ponavljam u komentaru.

  2. Sta prica ovaj coveculjak kao da smo zaboravili njegovo pitanje za proglasenje nezavisnosti kpje albanci i danas koriste kao argument.

  3. To Albancima nije omogućio Tito ili Milišević ili Vučić ili Đulas već Jeremić i oni koji tada vladaše .

    1. Kojim tačno sporazumom ili bilo kojim drugim aktom, ako nije tajna?
      Takođe, zašto su onda Albanci tek sada preuzeli kontrolu nad snabdevanjem el. energijom a ne tada?

      1. Kojim aktom Bojane??? Aktom bežanja za Rumuniju 2008. njega i Tadića. To je akt izdaje.

      2. Koliko se ja sećam kosovo je proglasilo nezavisnost za vreme naših nazovi ih „demokratama“ i nesto se ne sećam kolikoje država povuklo peiznanje za vreme njihove vladavine…

      3. Onda kad su Tadić i Jeremić postavili pitanje međunarodnom sudu da li su imali pravo na referendum.E onda su ustali motku diletenti lepi i klinac u diplomatiji koji pojma nema.Diplomatija de uči godinama a ne kad te sa 30 ako godina postave na mesto ministra MSP.

  4. Jermic kaze zasto Srbija ne nastavlja da igra nestabilnosti, celi balkan zna da na severusrbi su doziveli najmracniji zivot ovih godina, oni su nosili dosta tuge i zla od teroristicke bande sa crnim djipovima, od kojih su ubijeni ljudi krijumcaranje robom i drogom i to nazalost su napravili srbi, narod na severu zeli samo mir i nista drugo. Ono sto ti pominjes secamo mi kao ratno stanje, nemoze svaka sela da bude drzava nad drzavom, ima granice koje se znaju izmedju Kosova i Srbije sad nemoze se svaki put napraviti granicu jer hajde recimo kupio sam jednu njivu i to je srbska pa nek bude malo dalje svet ne dozvolava to. Sever Kosova je sever Kosova i nema nista sa Srbijom kao Presevska dolina sto nema nista sa Kosovom sto se tice granice zna se da se nalazi u okviru Srbiju tako i sever nalazi u okvir Kosova i na tom okviru treba da se resi situacija, je si razumeo. Ako oces rat kazi nek se zna skojim putem zelis da ides. Ali ti dobro znas da ratom jedino Srbija moze da ulazi u protektorat i njena vojska nece postojati.

  5. To je to. Meni nije problem sto Kosovo postaje drzava ali mi je problem sto im mi to dozvoljavamo a pravimo se da to ne radimo. Drzava Srbija pravi tenzije sa Kosovom a sve potpisuje. Kad se potpisuje onda to treba da bude javno. Treba da se prizna poraz pogresne politike od Milosevica na ovamo. Treba da se kaze zasto Kosovo vise nije deo Srbije. Svi u Srbiji znaju istinu. Ovako ce napraviti neku nacionalnu traumu a u pozadini na sve priznaju. Najgora moguca opcija za nase drustvo.

  6. “Severom Kosova upravljaju kriminalne bande” nije rekao da li su i one instalirane iz Prištine, uostalom ako severnim Kosovom upravljaju bande šta je problem u pokušaju zavođenja reda, ko god da ga zavodi. I još nešto, gubitak Kosova je počeo mnogo pre rođenja Vuka Jeremića, tako da on tu i nije mogao mnogo, uostalom kao ni sadašnja vlast, ali se pitam zašto nije uradio mnogo više u pogledu priključenja Srbije EU, demokrate (i on među njima čak kao ministar inostranih poslova) su imale više d 10 godina i šta je uradio mladi ministar? Išao kao Dačić po svetu i lobirao za svoje mesto u UN, a Srbija i njene veze sa EU bile na ledu, da bi sada prikljčenje EU bilo otpisano, e za to mi je mnogo krivlji. Od ovih nisam ni očekivala EU. A Jeremć i dalje jaše na Kosovu! Pitam se da li bi ga išta od toga interesovalo da je ostao u Njujorku….

  7. Jeremiću sećamo te se vremena žutih, i tebe i tadije i labuda i ekipe, rasturili ste najjače firme koje ste mogli, stvorili jad i bedu u narodu,zato nemoj da nam prodaješ patriotizam, nikad nećeš biti predsednik srbije, jer si prodana duša, no šetaj okolo hrama sv save i haluciniraj koliko god hoćeš.

  8. Republika Kosovo je proglasila svoju nezavisnost bazirajući se na ispunavanju uslova postavljenih Ahtisarijevim planom, prema kojem je Kosovo de-fakto i de-jure BINACIONALNA država Albanaca i Srba. Ovaj ugovor o snabdevanju strujom je dogovoren i potpisan u Briselu, za razliku od funkcionera SNS-a koju su ga potpisali bez nekih zamerki, Jeremić bi to s obe ruke potpisao – čak i ne pročitajući ga.

  9. Ali, to su tvoji prijatelji! Zar im nisi omogućio priznanje najglupljim mogućim pitanjem i presudom Međ.suda pravde?!

  10. Njegoševac: Tužni dani i crna sudbino i kukavno srpstvo ugašeno. Veliki rusko-albanski biznis! Takođe i Ita! Uh brate, pa valjda će slavna Evropska energetska zajednica (EEZ) i njima da “naredi” da svaki potrošač ima pravo izbora svog dobavljača, tj. onaj snabdevač čija je struja jeftinija bolje će proći kod potrošača. To su directive EU, EEZ-e. Oni, tj. potrošači se ponašaju racionalno! Kupuju najjeftinije! E, a to će za naše biti srpska struja, pošto je ona, bez premca najjeftija u Evropi. Možda je albanska struja za nijansu jeftinija, al to je samo zbog Kosovskih rudnika i novih TE. Oni računaju na to, zato su se povezali. Ali ipak sve to je u okviru evropskih energetskih direktiva i Evropske energetske zajednice (EEZ). Plaćaćemo samo provoz struje (to su takse) njihovom mrežnom systemu. Svi smo mi povezani u evropski system ENTSO-a. Ne znam da li je Albanska elektroprivreda član EEZ i da li je potpisala Energetsku Povelju. Evropa i SAD po svaku cenu traže energetsku nezavisnost Srbije, što je nama sve teže, jer su naši ugljenokopi, odakle dobijamo 55% električne energije stari i izraubovani. Izlaz je u novim HE (na Savi npr), na Drini i ostalim rekama. Čak dolazi u obzir i izvesno fuzionisanje (fuzija, akvizicija) sa Škiperskim (KiM) energetskim sektorom.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.