Jeremić: Narodna stranka će nastupiti samostalno na izborima 1foto (BETAPHOTO/EMIL VAS)

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da će Narodna na svim izborima raspisanim za 17. decembar nastupiti samostalno, “u koaliciji sa narodom” i pod sloganom „Siguran izbor – ozbiljni ljudi“.

Jeremić je na konferenciji za novinare rekao da će na parlamentarnim izborima, pored njega nosioci liste biti i dr Sanda Rašković Ivić, Siniša Kovačević, Vladimir Gajić i Marina Lipovac Tanasković.

„Na listi će biti i ugledne javne ličnosti, intelektualci, predstavnici Srba sa Kosova i Metohije i predstavnici nacionalnih manjina“, rekao je Jeremić.

„Nastupićemo otvoreno, časno i sa jasnom politikom koju zastupamo od osnivanja Narodne stranke, a ne na nivou slogana. Nećemo podilaziti aktuelnim centrima moći, kako domaćim tako ni stranim“, dodao je Jeremić.

Predsednik Narodne stranke je pozvao građane da svojim potpisima podrže listu te stranke i da je prikupljanje potpisa danas počelo u 60 mesta širom Srbije.

Jeremić je istakao da je glasanje za Narodnu stranku „siguran izbor, jer njeni poslanici i odbornici sigurno neće preletati posle izbora, niti se okretati kako vetar duva, i neće odlaziti na kanabe, u nečiju firmu ili stranu ambasadu“.

„Pred Srbijom su sudbinski izbori, jer su oni poslednja prilika za odbacivanje ’francusko-nemačkog’ plana za nezavisnost Kosova i Metohije. Da taj plan podrazumeva nezavisnost naše južne pokrajine, potpuno je jasno posle poslednjih izjava evropskih i američkih zvaničnika. Decembarski izbori su poslednja prilika da izbegnemo nacionalnu katastrofu“, rekao je Jeremić.

„U kampanji ćemo nastupiti sa konkretnim koracima za odbacivanje ’francusko-nemačkog’ plana i šta to konkretno znači za redefinisanje našeg evropskog procesa, šta to znači za srpsku ekonomiju, prosvetu, kulturu. Nacionalna ekonomija, pitanje vladavine prava i ustrojstvo demokratske države – to će biti ozbiljne poruke sa ozbiljnim ljudima koji su u stanju da sprovedu obećanja koja dajemo narodu“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da je Narodna stranka učinila apsolutno sve da se državotvorna opozicija ujedini, ali da za to nije bilo razumevanja kod drugih parlamentarnih stranaka.

„Zato smo se opredelili za ovaj častan, pošten, otvoren i državotvoran korak. Siguran sam da će narod to prepoznati. Ne nastupamo sami, podržaće nas značajan broj uglednih intelektualaca i javnih ličnosti“, rekao je Jeremić.

„U životu i politici je bolje biti samostalan nego da pravite kompromise koji podrazumevaju da zastupate ono u šta ne verujete i ono što niste vi. Zato su svi naši poslanici i odbornici siguran izbor za sve građane i ostaće verni politici koju kandidujemo“, zaključio je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari