Jeremić: Pobedićemo strah, silu i pohlepu 1Foto: Fonet

Na uskršnju zoru ovog leta gospodnjeg rodiće se pobeda, pobeda nad strahom, silom,
pohlepom i laži, pobeda naroda, poručio je danas budući predsednički kandidat Vuk Jeremić.

„Za tih mesec dana pokušaće da nas obeshrabre, oklevetaju, pokolebaju, razjedine. Da nas ponovo prevedu žedne preko vode. Misle da im se sve može, da su nas slomili“, rekao je Jeremić na prvoj konvenciji u hali „Mladost“ u Čačku.

Jeremić je istakao da Srbiju samo nekoliko nedelja deli od dana kada na naplatu dolaze lažna obećanja vlasti, podsećajući da je vlast obećavala „milijarde iz Emirata, mercedes u Srbiji, Fince u Priboju“.

„Nema poskupljenja struje, ni smanjenja penzija, preporod poljoprivrede, živećemo bolje za dve godine, pa još za dve godine. Pa dokle više“, upitao je Jeremić. Najavljujući šta će mu biti prvi zadaci kada pobedi na predsedničkim izborima, Jeremić je rekao da će najvažniji posao biti da se zaposli Srbija, napominjući da bez pristojnog posla nema ni života dostojnog čoveka.

„Nije valjda naša sudbina da nosimo pelene i klečimo na radnom mestu. Nije ovaj narod to zaslužio. Kao predsednik učiniću da uz pepela podignemo naše industrijske gigante kroz nalaženje strateških partnera i otvaranje novih tržišta“, istakao je Jeremić.

„Srbija nije zemlja jeftine radne snage, već vrednih, sposobnih i kvalifikovanih radnika, kojima ne treba dualno obrazovanje“, rekao je Jeremić, već obrazovana i odgovorna vlast koja će im omogućiti da pokažu šta znaju, bez da traži slepu odanost vođi i partijsku knjižicu. U Srbiji koju bude vodio, najavio je on, država će pokrenuti masovne javne radove na izgradnji lokalne infrastrukture, jer su to mnogo preče investicije o Beograda na vodi i autoputa prema Albaniji.

Jeremić je rekao da se neće baviti deljenjem ordenja kao predsednik Republike, dok selo propada, a domaćini postaju socijalni slučajevi, niti će stranci kupovati poljoprivredno zemljište ili ga dobijati u zakup kroz sumnjive pogodbe.

„Rasprodaja državnih i nacionalnih resursa se okončava u aprilu i zato im poručujem i ovo – ne gubite vreme u tajnim pregovorima oko prodaje EPS – ja vam taj zakon neću potpisati“, predočio je Jeremić.On najavljuje i da će jedna o prvih mera biti osnivanje Državnog saveta za zdravstvo, a da će učiniti sve da lekari ne dolaze iz zemlje, da imaju pristojne uslove za život i
građane da ima ko da leči.

„Zbog par pohvalnih reči Međunarodnog monetarnog fonda pogazili su ustav i oteli deo zarađenih penzija onima koji su decenijama pošteno radili… Mladima poručujem napravićemo od Srbije zemlju kojom se ponosite, u kojoj možete uspešno raditi“, rekao je Jeremić.

On je podsetio da je imao čast da predstavlja Srbiju u teškim okolnostima,koja je tada stvorila nova prijateljstva, vodila je Ujedinjene nacija i bila prva među jednakima u svetskoj porodici naroda.

„Meni ne treba Toni Bler da me vodi za ruku i objašnjava kako da se ponašam i šta da pričam u Briselu, NJujorku ili bilo gde drugde. Srbiju treba da cene zbog onoga što ona jeste i može, a ne zbog ustupaka koje će u njeno ime davati i šakom i kapom“, poručio je Jeremić.

„Moramo prekinuti nemoralnu i pogubnu trgovinu u kojoj se domaći vlastodršci dodvoravaju strancima predavanjem nacionalnih resursa i Kosova, a zauzvrat dobijaju zeleno svetlo da nad narodom sprovode represiju“, naglasio je Jeremić.

Pokazali smi, dodao je, ne mora se klečati da bi se dobila međunarodna podrška.

„Tamni se oblak nadvio nad Srbiju, obuzeo nas je strah i zahvatilo beznađe. Brinemo se šta nam nosi sutra, spajajući kraj skrajem, dok nas deca sa prekorom gledaju i odlaze“, istakao je Jeremić. „A sećamo se boljih i srećnijih dana, kada smo bili svoj na svome, puni nade i ponosa, kada smo sanjali i moglo više, kada nam se činilo da je nebo granica“, naglasio je i
dodao:

„Zato se ja danas kandidujem, naglasio je on, da bismo mogli ponovo pristojno da živimo od sopstevnog rada, bez da ikoga vučemo za rukav i molimo za uslugu“. „Dragi moji zemljaci, ja znam da ću uz vašu i Božiju pomoć pobediti na ovim izborima“, rekao je Jeremić i okupljene pozdravio povikom: „Do pobede, živela Srbija“.

Konvenciji su prisustvovali lideri stranaka i koalicija koji podržavaju Jeremića kao predsedničkog kandidata, i političari kao što su Janko Veselinović, Dijana Vukomanović, Miroslav Aleksić, Borislav Novaković, Dušan Petrović, Veroljub Stevanović, Velimir Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari