Jeremić: Savez svih koji neće sa režimom 1Foto: Narodna stranka

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je danas u Novom Sadu da će se ta stranka zalagati za jedinstvo opozicije kako je to predloženo u „Savezu za Srbiju“, koalicionog partnera Dragana Đilasa i da je uslov za učešće stranka u Savezu „nesaradnja svih sa aktuelnim režimom u Srbiji“.

On je rekao da je i raniji stav Narodne stranke bio da se zalaže za jedinstvo opozicije i zajednički nastup.

To je, kako je rekao, „jedini način da se uzdrma režim koji je daleko otišao u procesu srastanja organizovanog kriminala i države“.

Uoči sednice predsedništva Narodne stranke u Novom Sadu, Jeremić je najavio nastavak saradnje s Pokretom slobodnih građana (PSG) i Đilasom, s kojima je Narodna stranka nastupala i na beogradskim izborima.

On je naglasio da je potrebno prošiti opozicioni front i u njega uključiti „što više partnera“.

„Sve inicijative koje idu u tom pravcu od nas će biti pozdravljene“, rekao je Jeremić i dodao da je u predlog „Saveza za Srbiju“ potrebno uneti mišljenja svih opozicionih aktera, kako bi zaista mogli zajedno da nastupaju.

Jeremić je istakao da su dobrodošli svi koji su spremni da odrede „jasnu liniju odvajanja“ između sadašnje vlasti, onih koji „ni na koji način, ni na kom nivou ili formi, neće ući u saradnju sa aktuelnim režimom“.

Jeremić je ocenio da su rezultati izbora u Crnoj Gori pokazatelj kako izgleda država kada „prestanu da postoje barijere izmedju organizovanog kriminala i države“.

„Tada imate trodecenijsku nepromenjivu vlast i to je u Srbiji neophodno sprečiti, za šta nije još kasno, jer iako je proces počeo, nije daleko odmakao da ne bi bio ireverzibilan“, ocenio je Jeremić.

On je rekao da će Vojvodina u narednim mesecima biti prioritet, jer je ideja da bude Narodna stranka prisutna na celoj teritoriji pokrajine, ali zatim i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari