Jeremić: Takozvano razgraničenje je antiustavno, Vučić pogazio zakletvu 1Vuk Jeremić Foto: FoNet/TV FoNet

Predsedavajući Saveza za Srbiju (SZS) i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da SZS najoštrije osuđuje izjavu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da je „razgraničenje“ sa Kosovom i Metohijom od sada i zvanična državna politika Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, time krši Ustav Srbije i zakletva kojom je Aleksandar Vučić preuzeo funkciju predsednika.

„Mesecima unazad smo upozoravali da se ovako nešto sprema, kao i da je ’razgraničenje’ smokvin list za priznanje takozvane Republike Kosovo, koje će problematizovati jug centralne Srbije i kojim ćemo se trajno odreći svih naših prava i interesa na Kosovu i Metohiji“, naveo je Jeremić u pisanoj izjavi.

„Javno pitamo aktuelni režim kako ’razgraničenje’, odnosno priznanje takozvane države Kosovo, može biti državna politika. Kako može biti zvanična politika nešto o čemu nije javno raspravljano i o čemu Skupština Srbije nije ni obaveštena, a kamoli odlučivala“, naveo je Jeremić.

Jeremić je upitao kako nešto može biti državna politika nešto o čemu je samo jedan čovek, makar on bio i predsednik Republike, tajno razgovarao na privatnim sastancima sa Hašimom Tačijem, a da o tim razgovorima nikoga nije obavestio, nego je čak i demantovao da je u takvim razgovorima i učestvovao.

„Savez za Srbiju se zalaže za kompromisna rešenja u skladu našim Ustavom i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, kao i da se pre rešavanja statusnog pitanja prethodno reše sva imovinska pitanja i pitanja vezana za ljudska prava naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji“, naveo je Jeremić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

23 reagovanja na “Jeremić: Takozvano razgraničenje je antiustavno, Vučić pogazio zakletvu”

  • Danas su najvažniji strateški srpski nacionalni interesi,
   a glavni je BIOLOŠKI OPSTANAK Srba tamo gde žive,
   kako 6 miliona u Srbiji, tako i onih 100.000 na KiM,
   ali i milion u Srpskoj i po 200.000 u Hrvatskoj i Crnoj gori !
   Ko izaziva sukobe Srbije sa susedima i velikimk silama
   taj rizikuje biološki opstanak Srba ,
   i postje STVARNI izdajnik nacionalnih interesa!

  • Znači alo se nije tada razmišljalo sad treba da odustanemo i podržimo nebuloznu ideju o razgraničenju? Bravo!

  • Kojeg Ustava …?? Zabljackog -gde je Crna Gora bila pokrajina Srbije ili onog kada se Vojvodina ne pominje ni kao region Srbije. Prica sa Kosovom je odavno zavrsena,samo se svi prave da im to nije jasno.

   • Treba pisati novi ustav Srbije. Bez Kosova,Crne Gore i Vojislava Kostunice (Voje Kostura) cije vreme je odavno proslo. Ako se to ne dogodi,ostace Srbija uskoro i bez multinacionalne Vojvodine.

  • Mora se doneti novi usrtav koji će predvideti regionalizaciju Srbije na RAVNOPRAVNE pokrajine i koji predviđa i mogućnost pripajanaj Srpske ,
   a za KiM donošenje Ustavnog zakona koji predviđa specijaoni staus pod protektoratom EU i NATO.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.