Jerkov: Vlast se igra evrointegracijama 1Foto: Medija centar.

Međunarodna sekretarka Demokratske stranke Aleksandra Jerkov izjavila je da istraživanja pokazuju da građani gube poverenje u evropske integracije Srbije zbog toga što Srpska napredna stranka zloupotrebljava taj proces.

Ona je istakla da se nesposobnost i neodgovornost vlasti skriva navodnim zahtevima Brisela i time se igra sa podrškom evopskom putu Srbije.

Stalno smanjenje broja onih koji žele da Srbija postane član Evropske unije nije posledica toga što građani ne žele u Evropu, ili što su se razočarali u evropski put, već je razlog za to poigravanje vlasti osećanjima i interesima građana, ocenila je Jerkov.

Ona je istakla da vlast zloupotrebljava evrointegracije za svoje svakodnevne političke poene i na taj način čine nemerljivu štetu evropskom putu Srbije.

Građani nisu glasali za vlast da bi se premijer durio na Evropsku uniju, ili slavio nepostojeće pobede, nego da bi Srbija konačno postala deo evropske porodice, što je politika Demokratske stranke u prethodnih 27 godina, zaključila je Aleksandra Jerkov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.