"JESTE, SVEjeDNO!" 1

Ljubiša Preletačević Beli je protekle sedmice bio glavni miljenik medijske pažnje a njom su, zahvaljujući žrebu, konačno počašćeni i Saša Janković i Vuk Jeremić.

Saša je kao broj jedan ovu svoju pobedničku poziciju uspešno demonstrirao u emisiji Izbori na javnom servisu Srbije, dok je Vuk, i prema žrebu i prema nastupu na istom kanalu, pokazao da je drugi. Beli nije baš najbolje iskoristio svoje vreme koje je nekoliko minuta curilo u prazno zato što nije hteo ili nije imao čime da ga popuni, dok su Jankoviću, koji se inače super predstavio, išla na ruku i nezgrapno postavljena pitanja novinarke o čijem se stajlingu te večeri očito niko nije naročito brinuo. Janković je inteligentno odgovarao na pitanja i nije dozvolio novinarki da plasira neistine u etar, vraćajući je svaki put ukoliko bi u formulaciji izostavila neki suštinski važan „detalj“. Delovao je relativno opušteno osim u trenutku kada je pogled usmerio prema kameri, verovatno u želji da verbalno obraćanje građanima potkrepi i telesnim stavom. To je delovalo prilično neuverljivo što je uostalom glavni problem u pojavljivanju većine kandidata. Zbog toga kada neko od njih iskoči iz uvežbane uloge ume da bude zanimljivo.

Tako se recimo i premijer opustio tokom svog predstavljanja u „sigurnoj kući“, to jest, na RTS-u gde je, u pokušaju da objasni slučaj Savamala, po ko zna koji put izneo tezu o tome da bi sve bilo okej da je stvar obavljena po „videlu“, to jest, preko dana. I on bi sve tako isto, samo danju da ne ispadne kompletni idiot, pa se, da bi uverio samog sebe i auditorijum da je to što priča istina, prihvatio volana u vazduhu i počeo kao da vozi. To je delovalo prilično uvrnuto, pa i smešno, ukoliko vam humor pomaže da savladate strah i gledate na premijera kao na nekoga koje upravo regresirao u malog Aleka a kojeg je smorilo to što mu stalno postavljaju ista pitanja i neće više da se igra, nego će baš u inat – da se pravi da voza buldožerčiće po studiju. Vapaj na ovaj prizor bi odgovarao sloganu Saše Radulovića „dosta je bilo!“ ali on u tom trenutku nije bio televiziji. Nastupio je nešto ranije i to u poznatom aranžmanu „uradi sam“. Bio je kao i uvek ubedljiv dok je objašnjavao na koje sve načine nas vlast pljačka i kako bi moglo da bude drugačije da recimo on i njegov tim dobiju priliku da nešto preduzmu. Taj film ćemo međutim teže gledati jer ma koliko se većina slagala sa tim da je dosta bilo, ovaj slogan kao da je pravljen za nekoga ko se sprema da godinama bude u opoziciji. Tim pre što ga prati grafički znak „repeat“ ili „reload“.

„JESTE, SVEjeDNO!“ odavno je zaključio Brakus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari