Johana Dajmel: Vučićeva zvezda tamni

Nemačka analitičarka za Danas o tvrdnjama ruskog novinara da je Zapad na putu da “pusti niz vodu” predsednika Srbije

Ostavite komentar


  1. Kakav je ovo tekst?
    Vučić kupio od Kineza kamere za prepoznavanje lica i sada njegov profil bledi… valjda zbog toga što previše gleda u ta lica, pa mu buljave oči… ???
    Izvinite vi Danasovci, rado vas čitam, ali ponekad se spuštate ispod razine najlošijih portala.

    Cela Evropa je puna takvih kamera, od korporacija koje snimaju svoje postioce, bolnica, ambasada, aerodroma do graničnih prelaza… velika većina te robe je iz Kine. I sada će doći Zeleni na vlast i sve to demonitirati. Aha, malo morgen!!!

    Ali eto pobledi Vučić, za koga nikad nisam niti ću glasati!!!
    Ista takva propaganda je protiv STASI (Ministerium für Staatssicherheit) u DDR-u, koji su bili mnale bebe u poredjenju na ove danas.
    Ma dajte, lakrdija od teksta.

  2. Nezavisna nemačka analitičarka? Dajte molim vas. Nisu građani Srbije sisali vesla.

  3. „Johana Dajmel: Vučićeva zvezda tamni..“
    – I zaudara sve više, do neba čak…

  4. Malo nelogičan sled izlaganja nemačke analitičarke. Vučić se ne može uporediti sa „važnim ljudima u Bugarskoj“ -jer oni više nemaju takve adute u rukama kao što ih još uvek ima Vučić. Svi oni su već „završili posao“ u korist SAD. I pristup EU, i NATO-paktu, i otvaranju baza tog pakta na teritoriji Bugarske, i dozvolili pljačku privrede… Vučić još zaostaje za njima. On treba da preda i de jure Kosmet, sledi Sandžak a neka se pripremi Vojvodina. Na koju posebno nekadašnji stanovnici- Podunavske Švabe, delom i Mađari, posebno bacaju oko. Zato se nemačke fabrike rado naseljavaju, za pare srpskog naroda, opet, kako već pišu neki desničarski listovi, „kao svoji na svome“ -isključivo u Vojvodini! Osim toga Vučić nije ispoklanjao- ili ako vam je tako milije „prodao“ za džabaluk kompletnu privredu, oranice, rudarstvo, šume i reke, jezera itd. Prodao je samo deo naroda- one jadnike koji za siću sa pelenama u pamntalonama ili pod suknjama, rade kod stranih izrabljivača! Treba da im pokloni i ovaj preostali deo Srba. I Nemci i SAD čekuju totalnu „rasprodaju“ pomenutih dobara, pa čak i predaju Rio Tintu, uz trovanje zbog litijuma bar polovine Srbije. Tek kada uskoro neuknjiženi vlasnik Srbije Aleksandar Vučić, ispuni sve pomenuto, nije isključeno da ga se zapad reši, možda čak i slanjem na duže „klimatsko lečenje“ u Zabelu kod Požarevca. Uz njega, verovatno, i gomilu drugih parazita i lopurdi koji ojadiše Srbiju. Jer zbog oklvanja oko predaje na „poklon“ Zapadu cele Srbije, već na njoj leži hipoteka od najmanje 50 milijardi evra duga. Možda je čak i Gvantanamo predviđen kao nova „rezidencija“ za AV. Vrag bi ih znao šta sve umišljaju -ali da hoće da strpaju Srbiju u tzv. „Beogradski pašaluk“ -to hoće. Za to im i nizašta drugo, treba još uvek baš- Aleksandar Vučić!

  5. Pitam se kako i gde nalazite ovakve sagovornike kojima se u prvoj recenici vidi koliko nas ne vole!?

  6. Aleksandar Vučić je jedini koji zaista radi na tome da građani Srbije žive bolje. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala našem predsedniku Vučiću na svemu.

  7. Neminovno je da će taj dan doći, nego je pitanje hoćemo li mi opet biti taoci i na ulici se boriti za slobodu kao već jednom u mladosti, ili ćemo to rešiti već na idućim izborima?
    I nije istina da opozicije nema, dajte im malo medijskog prostora, imamo mi dovoljno pametnih ljudi. Više me brinu oni koji vole sočnu laž više nego gorku istinu. A puno nas gorkog čeka, ipak od 2012. je prošlo dosta vremena, svašta se radilo!

  8. „Le Mond“, “ Komersant „, Johana Dajmel,… ako su strani novinari poceli da se bave Vucicem, ( a jesu ), njemu ne preostaje nista drugo nego da kaze: „Vrag je odneo salu“. Sprema mu se “ lapot „.

  9. uskoro bivsi predsednik Srbije Vucko patetika, je dobro ukakio motku sa svojim pulenima sadistima, Veljom i Maretom

  10. Zaza, kaže se „falila“! Ivana, kakav kliše! Vama, hvaliteljima predsednika, stvarno nedostaju reči i ideje!

  11. Pustice ga niz vodu zato sto podrzava kriminalca dodika. Iskreno Vucic bi bio spreman i Srbiju zrtvovati za spase dodika.Vucic daje pare u R Srpsku a dodik to pokrade i polovi sa Vucicem.

  12. Mozenam da objasni Nemacka analiticarka da objasni kakoje Hrvatska primljena u Evropsku uniju Bez uslova za prijem koje you kumovao Bez postovanja ljutskih prava narod stvoren na zlocinima od drugog svetskom I sad o proterivanju dvestapedesef hiljada gadjana starosedelaca I ubijajucih iz kolona civile,

  13. Auuuu…. Znaci, ne moras da citas komentare sa razumevanjem, samo pogledas gramatiku i znas da je botina.
    Gospodja lepo kaze da je to misljenje. I odmah je napadaju botine. Znaci, ako ne mislis kao Djuka, Sarapa, Krle i ostala intelektualna elita na PINK-u , odmah sledi vredjanje. Eto to je Vuckova Srbija !

  14. Kamere za prepoznavanje lica se koriste proti terorista,na svim lokacijama od javnog znacaja u svetu.Ako nemas sta da krijes,zasto te kamera zabrinjava?A to sto ce evropski treci rajh uskoro goreti zbog svoje primene „ljudskih prava“,premlacivanjem anti mask demonstranata,njihov je problem,ne nas.

  15. Samo se nadajte da ce te skinuti AV, setite se samo koliko je tito vladao a dace bog da i AV toliko vlada da napravi Srbiju da bude najjaca ekonomija u Evropi

  16. Krajnje je vreme! Podrška SNS-u i Vučiću je debakl nemačke diplomatije. Na koncu i Angela je digla ruke od njega, nema više od nje ni pisma ni razglednice. Tekstovi koji kritički analiziraju (još uvek blago) autokratsku i kriminalnu vladavinu SNS-a su sve učestaliji. Po padu valja posebnu pažnju posvetiti čaušima koji pridržavaju krimianal koji živimo. Zbog mekana srca pre 20 godina nam se dešava repeticija.

  17. Ako zeleni pobede u Nemačkoj, to sigurno neće doneti ništa dobro Srbiji jer oni imaju izrazito negativan stav prema nama bez obzira ko je na vlasti. Njihova politika je da Srbiju treba kažnjavati i ucenjivati za sve što se dogodilo u ratovima i tako nas naterati da poslušno izvršavamo politiku NATO pakta uz obavezno raskidanje svih odnosa sa Rusijom i Kinom i obavezno priznavanje Kosova. To nema nikakve veze sa Vučićević i novinarski tekst je samim tim tendenciozno i očigledno izrazito politički obojen.

  18. Ako je tekst pisala na osnovu podataka iz BIRN-a i KRIK-a, onda AV nikad neće pasti. Ej, vi ste nekad bili osnovna merna jedinica novinarstva! Šta je sa vama?

  19. Nadjete neke novine i napišete nešto. Članak pun glupisti. Dok ima penzionera u Srbiji a ima ih sve više biće onako kako oni kažu. Najzad oni su ovu državu i izgradili.

  20. Treba li da se radujem dolasku zelenih,prepunih antisrpskih stereotipa koje su sami izmislili 90 tih,pa ce kao oni da stisnu Vucica,
    Na zalost u Stbiji ne postoji opozicija ni lider niti se zna njihov plan,ideja ,sem da budu umesto Vucica.

  21. Samozavaravanje i uzaludno nadanje. Mišljenje ja kao dupe, to svako ima. Prvorodjeni je na putu da bude kao Tito.

  22. Kolonizatori vrlo dobro znaju da popularnost Vićića opada da treba naći novog poglavicu koji ce rukovoditi plemenom i nastaviti istom politikom kurte i murte rasprodaje zaduzivanja subvencije. Zamena AV tećiće bezorekorno svoju slobodu kupiće kod kolonizatora nekim srpskim resursom a kvazi demokratski izbori uz bibnjeve pinka rts n1 nove izigravaće se demokratska trka za teletabise navodno da se oni o nečemu pitaju. Dok inflacija galopira realna plata sirotinje pada blizi se dan kad ce umesto mejstrima poceti da radi demokratska batina kako bi se sacuvao sistem. Da djavo dolazi po svoje to je neupitno posle zlatnog doba ide brrrrrrrr nesmem ni da pomislim juzna anerika u malom

  23. Kamere, u suštini, sistem sa softverom najnovije generacije, koje prepoznaju fizionomije i pokrivaju čitav grad je ZABRANJEN u svim demokratskim društvima. Istina je, London npr. je pokriven kamerama, koje vrše nadzor na klasičan način. Snimci se pregledaju od strane službi koje na to imaju pravo, i to u slučaju izvršenja krivičnog dela. Orvelovski kineski sistem je u stanju da da potpune informacije o svakom individualnom kretanju, svejedno da li ste Velja Nevolja ili građanin, koji je potpisao peticiju protiv Rio Tints- ako mu zadate opciju praćenja, nadzora i sam generiše informacije, koje će svakako biti zloupotrebljene. Potpuni sumrak slobode. Veliki brat će nas nadzirazi bez psuze, a naredni korak su kamere u stanu.

  24. zaza, ako već umeš da misliš, trebalo bi i da naučiš da se ne kaže Hvali nego Fali..hvali znači da si nekom udelila pohvalu, kompliment..ova pošast od Hvali me dovodi do besa. Šta vam je ljudi, opismenite se bar malo.

  25. Prvo,zapad ga je i stavio i održao tu gde jeste, oni će ga kao i svaki nusproizvod pustiti niz vodu!Zatim,on je otišao u neku psihičku krajnost,za čije je omedjavanje potreban konzilijum ,je li,stručnjaka!Sem toga,uporno odbijanje da prizna Kosovo jednostavno njima više ide na živce…..a mi?
    Mi ,kao i uvek,biti ćemo kolateralna šteta!
    E moji Srbi….

  26. @[email protected] Verovatno nepratite, ali pobune su pocele u svim zemljama protiv svih covid mera, posebno vakcinacije. U Hong Kongu se unistavaju te kamere na protestima, to je anticivilizacijsko zlo, potpuno antihumano.

  27. @Novinar -60 godina rada u Nemačkoj Kamo srece da Vojvodina postane deo Nemacke. Srbin sam potpuno, u vise generacija nemam nikog druge nacije, ali bih rado video Vojvodinu u Nemackoj sa visokim standardom, sa izborom poslova, sa visokom platom a da zivim u svom rodnom mestu. Ta ideja bi na referendumu prosla. Samo na zalost, tesko da ce se to desiti. Najvece pretenzije ima Madjarska a njima daleko lepa kuca.

  28. @Warhammer Kako njihov samo? Zar u Srbiji krizni stab i vlada nisu grubo prekrsili Ustav i povelju UN o pravima coveka? Naravno da jesu. Zar francuskih protesta za slobodu ce se preliti celom Evropom, a Srbija je, hvala Bogu, deo Evrope. U Italiji i Nemackoj su vec protesti. U Francuskoj, Kanadi, SAD, Indiji i drugim zemljama poceli su veliki sudski procesi protiv neprijatelja covecanstva – vaksera i depopulista a covecanstvo ce pobediti zlo.

  29. @Gagi Penzioneri, ne svi, glasaju za onog ko je na vlasti, oni ne menjaju niti postavljaju vlast, samo odrzavaju onog ko je na vlasti. U Srbiji je 1,7 miliona penzionera, oko milion je za Vucica a ovih 700 hiljada (okvirno) nisu za njega posto im je krao penzije 4 godine.

  30. A ko je uopšte dotična gospođa?Jel to jedna od čuvenih zamenica,zamenicinog zamenika,za Balkan?Smesni ste i slika je fejk

  31. Vučićeva zvezda će u srcu i svesti svog naroda sijati, ma koliko se vi svi, spolja i iznutra trudili da je uprljate i ugasite!Znamo šta radite i znamo kako to radite! Svima takvima što rade o glavi svog naroda, a za korist interesa nekih globalista i sopstvenog lagosnog života sudiće istorija, a siguran sam i Bog!Ponekad sudi i narod!

  32. Ima li ova svoje dvorište? Izgleda da su vrata popustila i sada zuri u tuđe. Neka, naka zuri, to joj je posao.
    Ha, ha Rusi je bole. Tako kaži, jasnije je. Ne bole te sateliti, kamere u cijeloj Evropi, prljavština od Amerike, preko Britanije do ovog ostatka EU.
    I od svih, osvrt na Srbiju?! Ah, ta, SRBIJA- trn u oku. Za žaliti ste.

  33. G. Vučić, nažalost naš predsednik, je u panici. Nije ni svestan da nije svestan šta radi. Tako, on odlazi, nema veze s kamerama, a i red je da se Srbija spasi!

  34. A ko je čuo za ovu damu dok nije pomenula Vučića? I Danas će nestati kad prestane da se bavi Vučićem.

  35. Ovakva zvezda nemoze mikada da potamni.on je SUNCE za njegov narod u Srbiji .Takva zvezda nikad se me gasi.

  36. Prvo – Vučič nije nikakva zvezda nego običan krimos sa jakim marketingom. Drugo N Stefanović je isto krimos, sa malo slabijim marketingom a jačim poltronstvom. Dakle, kad oba budu poslati na dugogodišnju robiju, biće veliko pranje ruku na zapadu. Zapamtite, bivši Mafijaški izbacivač Bojko Borisov je malo dete za Vučića. Moj problem je da gluposti naroda koji Vučića podržava – izgleda nema granica.

  37. Kamere koje prepoznaju lica nisu dozvoljene za Srbiju, samo, za Nemačku. Zeleni Nemačke produžena ruka naših izroda koji imaju zadatak da Srbiju svale u nemilost. Gospođo Dajmel gledajte svoja posla.

  38. mozda je sve to tacno ali komicno da se Nemacka zalaze za vladavinu prava pre pola veka je vodila svetski rat. Sprdjnja da ona vodi evropu. To je maslo amerike koja opet sprovodi rat preko Nemacke

Ostavite komentar


Politika

petar jojić foto snapshot youtube rts

Petar Jojić napustio SRS posle 28 godina: Šta je uzrok nezadovoljstvu ovog radikala?

Petar Jojić, bivši poslanik i još aktuelni odbornik Srpske radikalne stranke u Pančevu, napustio je tu stranku u kojoj je bio član poslednjih 28 godina. Povod za razlaz sa radikalima, kako nezvanično saznajemo, je njegovo nezadovoljstvo predloženim kandidatima za buduće odbornike na lokalnim izborima u Pančevu, gde su radikali zajedno na listi sa Srpskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.