Jovana Majstorović potpredsednica mladih socijalista Evrope 1Foto: DS

Poverenica Demokratske omladine Jovana Majstorović na kongresu Mladih evropskih socijalista, podmlatka Partije evropskih socijalista, u Nemačkoj, izabrana je za potpredsednicu ove evropske organizacije koja okuplja više od 63 omladinske organizacije iz 47 zemalja, saopštila je danas DS. 

„Velika je čast za mene i priznanje mom radu, ali i zalaganju Demokratske stranke za evropske i socijaldemokratske vrednosti što sam izabrana za potpredsednicu Mladih evropskih socijalista, organizacije koja postoji od 1992. godine. Uloga ove organizacije u odbrani interesa mladih, doprinos u izgradnji demokratskih principa upravljanja i povezivanju mladih zaista je

nemerljiva u Evropi. Kao deo predsedništva ove organizacije aktivno ću predstavljati organizaciju na međunarodnom nivou i posebno ću insistirati na daljem evropskom putu Srbije, jer smatram da bez država Balkana nije moguće obezbediti stabilnost u Evropi, kao i da su zemlje Balkana ključan faktor u daljem razvoju Evropske unije, naročito uzevši u obzir migrantsku krizu“, izjavila je Majstorović.

Za članicu novog saziva biroa Mladih evropskih socijalista, kao predstavnica Demokratske omladine, izabrana je Aleksandra Božić, navedeno je u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari