Jovanov: Brutalna je laž da je obezbeđenje u skupštinskoj sali bilo naoružano 1Printskrin RTS

„Nebojša Zelenović je brutalno obmanuo građane kada je rekao da je u skupštini bilo naoružano obezbeđenje. Nađite jednog naoružanog čoveka iz obezbeđenja. To je brutalna laž. Šta oni misle da su jedna velika sila pa mora da se upotrebi vojska“, rekao je Milenko Jovanov, šef skupštinskih naprednjaka na konferenciji za novinare, dodajući podsmešljivo da u skupštinskoj sali bile i kobre i SAJ i Zelenovićeva mornarica. .

On je rekao da je ovo bio autogol opozicije koja je zapravo napala obezbeđenje, preteći im da će ostati bez posla kad oni dođu na vlast.

„Pokazali smo danas da nemamo nikakav probem da nastavimo da radimo i u ovakvim uslovima. Ne znam kome je dobro donelo ovakvo ponašanje onih koji vrište i pište. Mi se povući nećemo, nastavićemo da se borimo za građane i da konkretnim delima pokažemo brigu za njih. A opozicija je u skupštinu unela ulicu i trebalo bi da se odreknu dnevnica , jer se nisu ponašali kao poslanici“, rekao je Jovanov.

Upitan da li je u ovakvim uslovima trebalo nastaviti sa raspravom o važnom zakonu o rebalansu budžeta, Jovanov je odgovorio da je naravno trebalo nastaviti raspravu.

„Znam da je njihova politika da Srbija stane, ali nama nije. Nastavićemo da radimo i u takvim okolnostima. Neće gledati taj flm da Srbija stane“, poručio je šef skupštinskih naprednjaka, napominjući da je opozicija napala i poslanike, a da je Zelenović udario laktom Nebojšu Bakareca. .

Na pitanje kako komentariše zahteve opozicije za raspisivanje izbora, Jovanov je rekao da sa oduševljenjem prohvataju njihovu inicijativu za izbore ,ali da postoji neka procedura.

“ Nekoliko nedelja je za to potrebno. I u tom kontekstu raširenih ruku će SNS prihvatiti tu inicijativu koja će biti prosleđena na realizaciju. Kad se zakonske okolnosti steknu izbori če biti raspisani“, zaključio je Jovanov, postavljajući pitanje po kom osnovu može da se raspusti vlast u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari